Skolepraktik får flere til at droppe ud


Skolepraktik får flere til at droppe ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepraktikken har hårde odds imod sig. 50 procent flere i skolepraktik forlader deres erhvervsuddannelse end unge med praktikplads i en virksomhed.

Der er langt større risiko for, at de unge, som ikke får en praktikplads, dropper ud af deres erhvervsuddannelse.

Det viser en opgørelse fra Arbejdsgivernes Elevrefusion, AER, der administreres af pensionskassen ATP.

Blandt de unge, der får praktik i en virksomhed, opgiver to ud af ti uddannelsen i løbet af praktikperioden. Anderledes ser det ud for skolepraktikanterne, hvor tre ud af ti - altså 50 procent flere - falder fra i løbet af skolepraktikken.

Opgørelsen dækker alle de erhvervsuddannelseselever, der har begyndt deres uddannelse i perioden 2000 til 2004, og som har klaret uddannelsens grundforløb på skolebænken.

Ifølge Torben Pilegaard Jensen, forskningsleder fra AKF - Anvendt Kommunal Forskning, er der flere forklaringer på, hvorfor skolepraktikanterne falder mere fra end andre.

- Hvis man ikke kan få en praktikplads, mister man let troen på, at man kan få et job, når man er færdig, siger han ATP's nyhedsbrev Faktum.

Torben Pilegaard Jensen peger også på, at skolepraktikken kan være for dårlig. Han mener, at det kan være svært for de unge at se, hvad de skal med skolepraktikken, hvis opgaverne og hverdagen tydeligt adskiller sig fra den virkelighed, der er ude på arbejdspladserne.

- Endelig kan det være, at skolepraktikanterne er de svageste elever. Hvis arbejdsgiverne har valgt rigtigt, har de valgt de bedste og mest produktive elever først. Så vil skolepraktikken alt andet lige huse de svageste elever, der måske var faldet fra alligevel, siger Torben Pilegaard Jensen.

Skolepraktik får flere til at droppe ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce