Anders Balle opfordrer ministeren til at give eleverne mindst en uges prøveforberedelse, når lockouten slutter

Formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, er glad for børne- og undervisningsministerens beslutning om at udskyde folkeskolens skriftlige afgangseksamener. Eleverne skal nemlig minimum have en uges forberedelse, mener han.

-Det er rigtig fint. Vi kan ikke være bekendt over for de unge mennesker, hvis ikke de har lidt tid til at forberede sig inden prøverne, siger han til Ritzau og tilføjer:

- Jeg vil anbefale, at prøverne bliver gennemført en uge efter, at konflikten er slut. Det kan formodentlig komme til at gå ud over de mundtlige prøver, men så vil jeg anbefale, at man skærer ned på dem i det omfang, det er nødvendigt til den tid.

Han understreger, at prøverne først skal ligge efter lockouten, og hvis det skulle ende med, at de skriftlige afgangsprøver ramler ind i de mundtlige prøver, bør man prioritere de skriftlige på bekostning af de mundtlige.

- De skriftlige prøver er nationalt bestemte og ens for hele landet, så dem ville jeg prioritere højest, siger Anders Balle.

Hos skoleeleverne er man enig i Anders Balles pointe. Forberedelse er nemlig essentiel før de skriftlige prøver. Særligt efter en lockout.

- Det der sker under lockouten, hvor vi ikke lærer noget, er, at vi glemmer. Så vi skal have nok tid at lære det missede, få styr på det hele og være klar til prøverne, fordi vi har mistet så meget, siger Agnete Vienberg Hansen, formand Danske Skoleelever.

Hun kan dog ikke sætte dage på, hvor meget undervisning folkeskolens elever bør få inden prøverne.

De skriftlige afgangsprøver skulle være skudt i gang torsdag den 2. maj med matematik. Men de er nu alle udsat til et endnu ukendt tidspunkt.

Mundtligt skal eleverne efter planen testes fra den 3. juni.

Mere om emnet

Se alle

Elever: Vi skal bruge to uger før prøver

Skoleelever: At flytte prøverne er kun et af mange svar

Skoleelever: At flytte prøverne er kun et af mange svar

4
Lockout får minister til at flytte afgangsprøver

Lockout får minister til at flytte afgangsprøver