Skoleledere: Umuligt at nå afgangsprøver i matematik


Skoleledere: Umuligt at nå afgangsprøver i matematik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er nu for sent at forberede 9. og 10. klasse på afgangsprøver. De bør derfor udskydes, mener skoleledere.

Man er nu kommet så tæt på de skriftlige afgangsprøver i matematik, der er sat til at gå i gang den 2. maj, at det vil være uanstændigt at bede 9. og 10. klasseeleverne om at gå op til dem.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) bør derfor aflyse prøverne med det samme, siger formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, til Ritzau.

- Jeg synes, at hun skal træffe beslutningen i dag og udsætte de skriftlige prøver.

- Vi kan ikke nå at få forberedt dem ordentligt. Og det er uanstændigt over for de unge mennesker, hvis de kun har to skoledage til at blive forberedt til at gå til prøve, siger formanden.

De første skriftlige afgangsprøver er sat til at finde sted den 2. maj, herefter er der dansk 3. maj og ugen efter følger så blandt andet engelsk.

Og fordi det ikke ser ud til, at lockouten vil blive afsluttet ved forhandlingsbordet, og et regeringsindgreb vil tage to dage, så kan afgangseleverne maksimalt nå at få to skoledage med deres lærere til at forberede sig.

Det forudsætter dog, at der igangsættes et regeringsindgreb i dag, påpeger Anders Balle.

Han vurderer, at eleverne som minimum skal have en uge til at forberede sig på prøverne.

- Jeg har sagt, at de skal have en uges tid inden, hvor de mentalt indstilles på at gå til prøve, så de ikke bliver alt for nervøse, når de skal op, siger skoleledernes formand og tilføjer:

- Normalt bruger vi den sidste måneds tid på at gennemregne matematikprøvesæt og skriver prøvestile. Det er de slet ikke indstillet til endnu. Så vi skal have mindst en uge.

I Danmarks Matematiklærerforening understreger man, at både de skriftlige og mundtlige afgangsprøver er vigtige for elevernes videre uddannelsesforløb.

Og foreningens næstformand Merete Larsen opfordrer til, at der snart kommer en udmelding om det videre forløb.

- Der er grænser for, hvor længe afgørelsen kan vente - især i forhold til de skriftlige prøver og B-prøven til 10. klasserne.

- Så ministeriet bør under alle omstændigheder snarest tage en beslutning, så alle ved, hvor de står, siger Merete Larsen til Ritzau.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få en kommentar fra undervisningsministeren.

Skoleledere: Umuligt at nå afgangsprøver i matematik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce