Skoleleder fandt nye græsgange

Hans Mikkelsen.
Foto: Tim K. Jensen

Skoleleder fandt nye græsgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Mikkelsen har efter mange år som skoleleder taget chancen og søgt væk fra folkeskolen. Han skal i stedet være kontorleder i et arkitektfirma

At lede en skole med 450 børn og 60 ansatte lyder måske som en ordentlig mundfuld, og det er det også.

Jobbet som skoleleder har været Hans Mikkelsens hverdag i flere år, men nu vil han bruge sine lederevner et helt andet sted.

Stedet hedder Arne Birk og er et arkitektfirma, hvor Hans for to uger siden startede som kontorleder og personaleansvarlig. Derudover skal han stå for projektudvikling specielt inden for skolebyggeri.

- Det er en helt anden verden og en helt anden kultur og størrelse. De seneste to år har jeg haft 60 mennesker under mig. Nu skal jeg bestyre 12, siger Hans Mikkelsen.

Vejen, Hans Mikkelsen har taget, har ikke været helt lige.

Han startede sit arbejdsliv med en uddannelse som maskinarbejder, men da han stod med diplomet i hånden, følte han stadig ikke, at han havde fundet sin rette hylde. Den rigtige vej bød sig dog hurtigt til.

- Jeg havde arbejdet som håndboldtræner, siden jeg var 15, så jeg vidste, at jeg kunne lide at undervise. Så jeg tog otte måneder på idrætshøjskole, og da jeg var færdig der, var jeg helt sikker på, at jeg ville være lærer, fortæller han.

Fra skole til skole

Eftersom Hans Mikkelsen ikke havde en studentereksamen, betød det, at han måtte starte med en HF-eksamen, inden han kunne starte på lærerseminaret, som han færdiggjorde som 29-årig i 1990.

I fem år arbejdede Hans Mikkelsen som almindelig lærer, indtil han som 34-årig havde lyst til at prøve livet som leder.

Han søgte en lederstilling på Tryggelev Skole på Sydlangeland.

Fra Tryggelev skiftede han til Humble Skole, hvorefter han for to år siden endte som leder af Langelands største skole, Rudkøbing Skole.

- Det var på mange måder et fint sted at være, men da chancen bød sig, ville jeg alligevel gerne prøve noget andet, forklarer Hans.

Fra stort til småt

I løbet af sin tid som skoleleder stødte Hans Mikkelsen flere gange ind i arkitektfirmaet Arne Birk i forbindelse med en ombygning af Humble Skole. Det samarbejde kulminerede med, at Arne Birk tilbød ham et nyt job.

- Det gik jeg og spekulerede på i et stykke tid og blev til sidst meget hooked på idéen om at arbejde i en mindre organisation med kun 12 ansatte. Der er jo en verden til forskel imellem det og så det kæmpe kommunale system, jeg kommer fra, siger Hans Mikkelsen.

Beslutningsprocessens hastighed var noget af det, der tændte Hans mest ved tanken om at arbejde i det lille arkitektfirma.

- På en kommunal skole ændrer tingene sig ikke så hurtigt. Det gør det til gengæld i et lille, kreativt miljø som Arne Birk, og jeg vil gerne prøve at være et sted, hvor man rent faktisk kan træffe hurtige afgørelser, forklarer han.

Hjernegymnastik

Selvom Hans Mikkelsen er en garvet rotte inden for personaleledelse, så er der stadig en del nye ting, han skal sætte sig ind i.

- Jeg kender jo ikke rigtig det fag, Arne Birk arbejder med, forklarer han.

Den tidligere skoleleder har allerede oplevet at sidde på skolebænken i forbindelse med det nye job.

- Det er ret sjovt. Jeg sad og tænkte for mig selv: For to uger siden var du leder af 60 mennesker, og nu sidder du her igen som en anden lærling, griner han.

En glad familie

Hans Mikkelsens familie er glad for beslutningen om at starte et nyt sted.

- De kunne godt se på mig, at mit job som skoleleder var et fysisk og psykisk belastende job, så de var egentlig lidt lettede over, at jeg prøvede at kigge mig om efter noget andet, forklarer han.

Der er startet en ny æra for Hans Mikkelsen.

- Mit erhverv, det er at være leder, og jeg vil gerne være leder i en virksomhed, som jeg selv kan være med til at påvirke. Det kunne jeg ikke rigtigt på skolen, men det kan jeg nu, siger Hans Mikkelsen.

Skoleleder fandt nye græsgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce