Skidt start på nye dankort


Skidt start på nye dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KORTKNAS: For langsomme og for meget bøvl, siger butikker.
Både hos Dansk Supermarked, Magasin og Statoil er der nu kritik af det nye chipkort, der skal afløse dankortet.

- Der har været store problemer, når kortene skal sikkerhedsgodkendes. Vi troede, at godkendelsen skete hos PBS (Pengeinstitutternes Betalings Service), men PBS sender kortet videre til de pengeinstitutter, der har udstedt kortene, og mange banker har ikke været færdige med sammenkoblingen til PBS, siger Jesper Hyldal, der er it-chef hos Statoil.

Også Magasin i Odense og Dansk Supermarked klager over, at det nye kort er for længe om at komme igennem de nye terminaler.

- Vi er ikke tilfredse med, at det tager så lang tid. Det sænker hastigheden ved kasseapparaterne og kan tvinge os til at åbne ekstra kasser, og det er en omkostning hos os, siger informationschef Poul Guldborg, Dansk Supermarked.

PBS kender ikke til problemerne.

- Det er helt nyt for os. Vi har ikke fået henvendelser fra de pågældende firmaer, og vi vil nu tage kontakt til dem, siger Nils Hilbard, der er direktør for kortområdet.

Imens fortsætter den politiske debat om fotos på de nye kort. Et flertal uden om regeringen vil have fotoet tilbage.

- Jeg synes, det er forkasteligt, at bankerne bliver ved med at sende kortene ud, når utilfredsheden er så stor. De forsøger at bruge deres magt til at trumfe det her igennem, men de skal huske, at en politisk aftale kun holder, indtil der er flertal for at ændre den, siger SF's erhvervsordfører Anne Grete Holmsgaard.

Skidt start på nye dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce