Skatteekspert om vurderinger: Kig imod udlandet


Skatteekspert om vurderinger: Kig imod udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er helt rigtigt at suspendere Skats ejendomsvurderinger. Bare folk får deres penge tilbage, mener ekspert.

Løsningen på de massive problemer med danskernes ejendomsvurderinger kan ligge i udlandet.

Det mener skatteadvokat og lektor i skatteret ved Aarhus Universitet, Torben Bagge, der opfordrer en gruppe af eksperter, som regeringen ifølge Politiken vil bede hjælpe med at forme et nyt vurderingssystem, til at søge inspiration uden for Danmarks grænser.

- Kammeradvokaten omtalte blandt andet det hollandske vurderingssystem. Man bør i udvalget starte med at kigge på, hvad man gør i andre lande. Vi behøver ikke selv opfinde den dybe tallerken, mener Torben Bagge.

Ifølge Politiken vil regeringen suspendere arbejdet med ejendomsvurderingerne for 2013 og i stedet køre videre med 2011-vurderingerne, indtil der er et nyt og mere præcist system klar inden 2015.

- Det er det eneste fornuftige, fordi vi står i en situation, hvor vi bare må konstatere, at vi ikke har grundlaget for at lave korrekte ejendomsvurderinger, siger Torben Bagge.

- I stedet for at lave noget, der igen er voldsomt fejlbehæftet, er det bedre at bruge alle de gode ressourcer hos Skat på at få systemet op at stå.

Rigsrevisionen kritiserede i en rapport i august, at Skats beregninger var forkerte i omkring syv ud af 10 tilfælde.

For 40 procent af boligejerne var den offentlige vurdering for høj, hvilket kan betyde, at de har betalt for meget i boligskat. Og det vil de dermed fortsat gøre frem mod 2015.

- Ministeren må give en klar garanti om, at han laver en lovændring, der sikrer, at dem, der betaler for meget i hele perioden frem mod 2015, får hver en krone tilbage, lyder det fra Torben Bagge.

- Hvis jeg sidder med en vurdering fra 2011, der er for høj, så vil jeg blive lidt trist, fordi jeg skal betale for meget i yderligere to år, siger skatteeksperten.

Skatteekspert om vurderinger: Kig imod udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce