Skatteadvokat: Lad ramte skatteydere klage


Skatteadvokat: Lad ramte skatteydere klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skatteminister Holger K. Nielsen bør ændre lov, så skatteydere kan klage før 2011, siger advokat Torben Bagge.

Skatteyderne bør kunne klage over ejendomsvurderinger fra før 2011. Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har ellers sat grænsen ved det årstal.

- Det er retspolitisk ikke godt nok. Man har i mange år kendt til problemerne med ejendomsvurderingerne, siger skatteadvokat Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen i Aarhus og fortsætter:

- Det kan godt være, at de ikke er ulovlige, men de er voldsomt fejlbehæftede - som påvist af Rigsrevisionen.

- Derfor har man opkrævet mere, end man burde have gjort, i en længere periode end i 2011. Så man burde gå længere tilbage efter min overbevisning, siger Torben Bagge.

Han forstår, hvorfor Kammeradvokaten konkluderer, at Skat ikke har handlet ulovligt i ejendomsvurderingerne, selv om tre af fire ifølge Rigsrevisionen er forkerte.

- Før en dommer vil sige, at et værdiskøn med en ejendomsvurdering er ulovligt, så vil han ikke blot kræve, at det er fejlagtigt, men at det er åbenbart urimeligt, siger Torben Bagge.

- Hvis Skat har vurderet en ejendom til én million kroner, og man i dag kan konstatere, at den kun burde være vurderet til 800.000 kroner - altså 200.000 kroner for meget - så er det ikke nok til, at en dommer vil sige, at det er ulovligt.

Skatteyderne kan ikke klage med en lov, som trådte i kraft fra nytår med støtte fra Venstre og Konservative. Venstres økonomiordfører, Jacob Jensen, vil ifølge Radioavisen vurdere loven.

- Det er helt klart. Lovændringen skaber hele miseren, så man i dag ikke kan gå tilbage og få ændret værdiskønnet, som lå før oktober 2011, siger Torben Bagge.

- Det er betænkeligt, at Skatteministeriet var fuldt ud klar over, at der var store problemer med ejendomsvurderingerne, da loven i 2012 kørte igennem Folketinget. Så fratager man borgerne mulighederne for at få ændret værdiskønnet.

Skatteadvokat: Lad ramte skatteydere klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce