Skat tror på sejr i Munkebo-sag


Skat tror på sejr i Munkebo-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattemyndigheder vil bruge frifindelse i straffesag til at inddrive 21 millioner i skattesag mod MT Contractors

Skat går nu efter at få inddrevet 21 millioner kroner hos Munkebo-firmaet MT Contractors via en afgørelse i Landsskatteretten.

Selv om det ikke lykkedes at få seks tiltalte dømt i byretten ved en domsafgørelse den 30. april, mener fuldmægtig Torben Lang ved Skat i Billund, at der er rimelige muligheder at få pengene inddrevet til skattevæsenet.

Det sker netop med baggrund i byretsdommer Karin Bøgh Pedersens begrundelse for frifindelsen.

Uskyldig trods tilståelse

Straffesagen mod MT Contractors, der har været underleverandør til bl.a. Lindøværftet, Danyard og Fredericia Værft, endte med, at de to virksomhedsejere og fire medtiltalte med egne firmanavne blev frifundet.

Det skete til trods for, at to af de seks anklagede erkendte, at de havde snydt med moms og skat ved at drive uregistreret virksomhed.

Anklagemyndigheden kunne imidlertid ikke bevise, at de fire som påstået, var ansat hos MT Contractors efter aftale med firmaet og kun på skrømt drev egne firmaer.

Desuden var de to, som indrømmede at have snydt skattevæsenet, ikke tiltalt for at have gjort dette på egen hånd og blev derfor frifundet.

Afleverede timesedler

Ifølge byretsdommer Karin Bøgh Pedersen er der imidlertid flere forhold, der peger i retning af, at Skat har en sag trods frifindelsen.

I dommen slår Karin Bøgh Pedersen fast, at der "er forhold, der kan indikere, at de af sagen omfattede personer i skatteretlig henseende må betragtes som lønmodtagere hos MT Contractors", selv om det strafferetligt ikke kan bevises, at der var en stiltiende aftale om, at de skulle fremstå som selvstændige erhvervsdrivende.

Netop ved at være selvstændige underleverandører og ikke ansatte hos MT Contractors, undgik MT Contractors at betale moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag af det arbejde, som selskabet fik udført af de pågældende personer.

Når Karin Bøgh Pedersen mener, at underleverandørerne i forhold til skattelovgivningen i modsætning til straffeloven måske kan betragtes som ansatte, er det fordi firmaerne afleverede timesedler og dagsedler sammen med fakturaer for det udførte arbejde.

- Det må anses for usædvanligt og i princippet unødvendigt, hvis de var selvstændige virksomhedsudøvere, konkluderer dommeren, der samtidig gengiver de tiltaltes forklaring på, hvorfor de gjorde det, nemlig, at det dermed kunne dokumenteres, at arbejdet var udført.

Hun kalder det også påfaldende, at selvstændige underleverandører blev honoreret med jævne mellemrum - f.eks. cirka hver 14 dag.

Hun undrer sig ligeledes over, at MT Contractors aldrig har opdaget, at to underleverandører drev uregistreret virksomhed, og at de to selvstændige underleverandører havde checkbilag, hvorpå, der stod "løn".

Ifølge fuldmægtig Torben Lang fra Skat er dommen netop blevet afleveret til Landsskatteretten, der har afventet afgørelsen i byretten.

- Vi har med interesse bemærket os dommerens formulering og kan konstatere, at det ofte er sværere at løfte bevisbyrden i en straffesag, hvor ond tro og forsæt skal bevises, end i en skattesag, siger Torben Lang.

Skat vil i tilfælde af medhold i Landsskatteretten forsøge at inddrive de 21 millioner kroner i skat og arbejdsmarkedsbidrag hos MT Contractors.

Skat tror på sejr i Munkebo-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce