Skat spilder to års arbejde

Kristian Jensen -- appellerer til boligejere om at trække deres klager over vurderinger tilbage
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Skat spilder to års arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

56 skattefolk kimer i tusindvis af danskere ned for at få dem til at droppe klager over ejendomsvurderingen. Den vil skatteministeren nemlig nedlægge.

Frygten for en uventet skattestigning har fået rekordmange danskere til at klage over den offentlige ejendomsvurdering, der ligger langt over de aktuelle salgspriser på fast ejendom.

Men frem for at behandle sagerne er Skat helt utraditionelt begyndt at kontakte 20.000 af klagerne for at overtale dem til at trække klagerne tilbage, skriver Politiken i dag.

Skatteminister Kristian Jensen (V) planlægger nemlig at afskaffe ejendomsvurderingerne. Derfor er det spild af tid og kræfter at bruge to år på at behandle klagerne.

Kristian Jensen erkender over for Politiken, at det langtfra er optimalt, at 56 af Skats ansatte skal bruge kræfter på et arbejde, som kan vise sig at være fuldstændig overflødigt.

Skats Ankecenter har været nødt til at låne 56 medarbejdere fra andre afdelinger i Skat, og selv med de mange ekstra medarbejdere vil det tage op til to år at behandle de omtrent 20.000 klager.

Nu forsøger ankecentret imidlertid at skyde genvej ved at forsøge at forklare de mange klagere, at det slet ikke behøver at betyde noget, hvis deres hus er vurderet for højt. Regeringens skattestop gør nemlig, at boligejerne betaler ejendomsværdiskat ud fra vurderingen i 2002, forklarer ankechef Bent Madsen.

Skat spilder to års arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce