Snyd med udbytte: Skattestyrelsen har rejst sager for 12,7 milliarder

Skattestyrelsen har nu anlagt sager for hele det beløb, der menes at være svindlet for i den store sag om udbytteskat.

Snyd med udbytte: Skattestyrelsen har rejst sager for 12,7 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattestyrelsen har rejst erstatningssager for det fulde beløb, der menes at være svindlet for i udbytteskat.

Skattestyrelsen har nu anlagt civilretlige erstatningssager for hele det beløb, der menes at være blevet svindlet for i den store skandale omkring svindel med udbytteskat.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Skattestyrelsen har nu anlagt 388 civilretlige sager i udbyttesagen. Dermed er det samlede krav om tilbagebetaling eller erstatning nået op på 12,7 milliarder kroner.

- Vi arbejder hårdt for at få pengene hjem til statskassen, skriver Steen Bechmann Jacobsen, fagdirektør i Særlig Kontrol i den nye Skattestyrelse, i pressemeddelelsen.

Sagen handler om, at svindlere - hovedsageligt fra udlandet - har krævet tilbagebetaling af udbytteskat fra aktier, de ikke ejede. Skat har ikke kontrolleret kravene godt nok og sendt pengene til svindlerne.

- Med de anlagte sager har skattemyndighederne taget et vigtigt skridt i arbejdet med at forsøge at få det svindlede beløb tilbage i statskassen.

- Forude venter et omfattende retsopgør, hvor det danske skattevæsen har stævnet en lang række konkrete personer, firmaer og selskaber i udlandet, skriver Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen fortæller yderligere, at man i juni måned har gennemført aktioner i "flere lande".

- Aktionerne har haft til formål at sikre værdier hos en række selskaber og personer. Sikringen er sket ved hjælp af såkaldte civile arrester. Endvidere er der i juni og juli gennemført civile ransagninger i en række lande.

- Ransagningerne har givet Skattestyrelsen adgang til et meget omfangsrigt materiale, der anses for at være af stor betydning for de anlagte retssager, skriver Skattestyrelsen i meddelelsen.

Tidligere i august kom det frem, at Skattestyrelsen havde stævnet de britiske banker Barclays og National Westminster Bank for at have bistået kunder med svindlen.

En tidligere ansat i Skat er dømt for at uretmæssigt at have udbetalt refusion af udbytteskat for over 35 millioner kroner til en bekendt.

- Nu går arbejdet i gang med at vinde de her retssager, og det kommer til at tage noget tid.

- Jeg er sikker på, det fører til, at vi kommer til at få en del af pengene tilbage, men vi vil gerne have så mange som muligt tilbage, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR.

FAKTA: Sådan blev Skat snydt for milliarder i udbyttesag
Skattestyrelsen har nu anlagt 388 civilretligesager med et samlet krav på 12,7 milliarder kroner i forbindelse med en meget omtalt sag om svindel med udbytteskat. Det oplyser Skattestyrelsen.

Svindlen fandt sted i perioden fra 2012 til 2015.

Læs her, hvordan svindlen angiveligt er foregået:

* Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

* Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

* Svindlen sker, hvis selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden de har ejet de aktier, de vil have tilbagebetalt skat for.

* Ifølge Politikens oplysninger er de to sigtede i USA samt en tredje sigtet - briten Sanjay Shah - mistænkt for blandt andet at have svindlet igennem fiktive amerikanske pensionsfonde.

* Ved at hævde, at pensionsfondene ejede aktier i danske selskaber for mange milliarder, påstod svindlerne, at pensionsfondene havde ret til at få udbytteskat retur efter aftaler om dobbeltbeskatning mellem Danmark og USA.

Kilde: Skat, Politiken, Skattestyrelsen.

Snyd med udbytte: Skattestyrelsen har rejst sager for 12,7 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce