Skare Beef Production: Ingen hestekød hos os


Skare Beef Production: Ingen hestekød hos os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kødproducent mener ikke, at den har modtaget hollandsk hestekød. Fødestyrelsen uenig i frikendelse.

Selv om den fredag figurerede på en liste af 14 danske virksomheder, der skulle have modtaget hestekød deklareret som oksekød, afviser kødproducenten Skare Beef Production at have modtaget fejldeklareret kød fra en hollandsk leverandør.

Det oplyser den danske virksomhed i en pressemeddelelse.

- Hvis der havde været hestekød mellem det oksekød, vi har købt hos den hollandske leverandør, så var det blevet afsløret i vores grundige kvalitetskontrol, som omfatter alt kød, som vi køber, siger Kurt Skare fra direktionen i Skare Beef Production.

- Der har hverken været afvigelser med hensyn til lugt eller visuel bedømmelse. Råvarerne har været i fuld overensstemmelse med aftaler og myndighedsregler, tilføjer han.

Skare Beef Production skriver i pressemeddelelsen, at al relevant dokumentation er blevet fremlagt og gennemgået af fødevaremyndighederne, der har meldt ud, at der ikke hos Skare Beef Production er baggrund for at iværksætte yderligere tiltag eller trække kød tilbage fra markedet.

Men den skråsikre frikendelse køber man ikke hos den danske fødevarestyrelse. Her skal man nemlig først til at undersøge kødet fra de 14 pågældende virksomheder, for at slå fast om der er hestekød i oksekødsprodukterne.

- Det kan vi ikke sige noget om. Vi har ikke set kødet. Det er først kommet ind nu, siger dyrlæge Tenna Jensen fra Fødevarestyrelsens Fødevareberedskabsenhed og fortsætter:

- Det vi har drøftet med Skare er, om hvorvidt de har noget, de skulle have tilbagekaldt, og det kigger vi stadigvæk på.

Fødevarestyrelsen har offentliggjort navnene på de 14 danske virksomheder, inden de vidste med sikkerhed, om de havde modtaget hestekød, fordi det skulle være gennemskueligt for virksomhedernes aftagere, om de kunne være berørt.

I Skare Beef er de imidlertid ikke i tvivl om, at de kun har modtaget varer med rent oksekød.

- Selv om vi med sikkerhed kan sige, at vi kun har solgt oksekød, så er det en rigtig ærgerlig sag, fordi forbrugerne bliver utrygge ved al den snak om hestekød, siger Kurt Skare.

Ifølge det tyske nyhedsbureau DPA har de hollandske fødevaremyndigheder fredag meddelt, at der er fundet spor af hestekød i 20 procent af prøverne taget fra den hollandske leverandør W. Selten.

Skare Beef Production: Ingen hestekød hos os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce