Odenseanske 5E Byg skal bygge sygehus for en lille halv milliard.

En ny sengebygning i flere etager med i alt 128 sengepladser i enkeltstuer. Den fynske entreprenør 5E Byg har hentet en kæmpe ordre på flere hundrede millioner kroner. Entreprenøren har fået til opgave at lave en ny tilbygning til akutsygehuset i Aabenraa. Projektet har en samlet værdi på 429 millioner kroner, og bygherren er Region Syddanmark.

Regionens innovationsudvalg har indstillet den fynske entreprenør i et tæt opløb med to andre bydere. Oprindeligt blev fem hovedentreprenører indstillet til at byde på opgaven, men i sidste ende valgte tre at komme med tilbud.

Det her er en kæmpe sag for os, og den skal afløse to andre store sager. Dels er vi lige blevet færdige med renoveringen af kilometerhusene påNyborgvej i Odense, og dels afslutter vi vores store rådhusbyggeri i Middelfart til sommer.

Per Jørgensen, administrerende direktør 5E Byg

Buddene er evalueret ud fra kriteriet om det bedste forhold mellem pris og kvalitet, og samlet set er tilbuddet fra 5E Byg knap tre millioner kroner billigere end bygherren havde budgetteret. Fra regionens side var håndværkerudgifterne til opgaven sat til 432 millioner kroner.

Tre tætte bud

Ifølge formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), lå de tre bud tæt på hinanden.

- Det er meget glædeligt, at håndværkerudgifterne til den sidste store udbygning af akutsygehuset i Aabenraa holder sig inden for budgettet - endda med en fin margin. Særligt set i lyset af, at vores rådgivere havde advaret os om, at licitationen kunne ende med en overskridelse af budgettet. Alle tre afgivne tilbud ligger meget tæt på hinanden, og det vidner om ensartede og troværdige priser. Derfor er vi i udvalget også helt trygge ved at indstille til regionsrådet, at det er 5E Byg, der får opgaven, siger han i pressemeddelelse.

Udbygningen af sygehuset i Aabenraa til et fuldt udrustet akutsygehus for Sønderjylland er inddelt i to faser. Første fase blev taget i brug i efteråret 2014. Foruden den nye sengebygning omfatter projektets anden fase også en række ombygninger på det eksisterende sygehus samt etableringen af parkeringspladser og en heliport.

Det samlede budget for fase to er på knap 800 millioner kroner. Udover udgifterne til håndværkere skal de resterende penge bruges til rådgivning, apparatur, udstyr, vejrlig og kunst, og i alt er der afsat lige under 1,4 milliarder kroner til projektet. Regionsrådet skal på sit møde den 27. marts endeligt godkende, at 5E Byg får opgaven, der ifølge tidsplanen forventes at stå være færdig senest i sommeren 2021.

Med forbehold for at det hele glider glat igennem og bliver besluttet på regionsrådets møde i marts, så er den administrerende direktør i 5E Byg, Per Jørgensen, svært glad for ordren.

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse. Det her er en kæmpe sag for os, og den skal afløse to andre store sager. Dels er vi lige blevet færdige med renoveringen af kilometerhusene på Nyborgvej i Odense, og dels afslutter vi vores store rådhusbyggeri i Middelfart til sommer, siger han.

Samlet set bliver der dermed afsluttet opgaver i størrelsesordenen 675 millioner kroner inden for de næste tre til fire måneder.

- Vi har tidligere bygget en hel del for Region Syddanmark. Dels har vi bygget Psykiatrisk Afdeling på Østre Hougvej i Middelfart, og dels har vi efterhånden bygget en hel del parkeringshuse. Men det her er absolut det største projekt, vi har lavet for regionen, siger Per Jørgensen.

Han håber, at byggeriet kan blive et springbræt og dermed åbne døre, når etableringen af det nye supersygehus i Odense går i gang.

- For os er det også en forløber, der kan give os en blåstempling og vise, at vi kan være med på de store sager, siger han.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.