Odense-koncernen Orifarm skal af med 33 millioner kroner efter at have tabt en retssag.

Den fynske medicinalkoncern Orifarm fik et rigtig flot overskud i 2016, men det kunne have været væsentligt bedre.

Det fremgår af virksomhedens regnskab, der netop er offentliggjort.

Overskuddet voksede med 36 millioner kroner til 122 millioner kroner før skat, men fremgangen kunne have været mere end dobbelt så stor, hvis ikke der havde været flere engangsudgifter i Tyskland, hvor Orifarm har en stor organisation.

Blandt andet skal Orifarm betale 33 millioner kroner til tyske sygekasser. Virksomheden er blevet opkrævet pengene siden 2011 men har ligesom andre arbejdsgivere anset opkrævningen for ulovlig. Men i 2016 afgjorde en domstol, at pengene skal betales.

Oven i dette beløb har virksomheden brugt 20 millioner kroner på en restrukturering. Nogle pakke-aktiviteter er blevet flyttet fra Tyskland til Orifarms store central i Tjekkiet, og det har kostet penge til blandt andet opsigelser.

Også i Sverige har Orifarm haft udfordringer, her er årsagen, at den svenske krone faldt i kurs i anden halvdel af 2016. En svensk krone kunne torsdag fås for lidt over 76,20 danske øre.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Stik imod forventningen: Brexit blev en fordel for fynsk medicinalfirma

Stik imod forventningen: Brexit blev en fordel for fynsk medicinalfirma

Store penge i fynsk medicin: Orifarm vil vokse endnu mere

Store penge i fynsk medicin: Orifarm vil vokse endnu mere