Skæv fordeling af hushandler

I de små fynske byer er det sværere at sælge ejendomme.
Foto: Hans Østergård

Skæv fordeling af hushandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SORTE PLETTER: Mens husene tæt på motorvejen stiger, taber andre fynske huse i værdi

Mens husene i Nyborg og Ringe tilsyneladende kan sælges uden det store besvær så kan det være mere end almindeligt vanskeligt at komme af med et hus i for eksempel Tommerup, Gudme eller Haarby.

- Investeringsmæssigt er det ikke nødvendigvis klogt at købe hus i en af de mindre fynske kommuner. I øjeblikket taber man faktisk penge på det, siger områdechef for Realkredit Danmark på Fyn, Jan Klink Andersen.

I Ryslinge er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i villaer og rækkehuse 4996 kroner. Til sammenligning koster en kvadratmeter villa i Odense 8144 kroner.

- Men i Ryslinge er huspriserne gået tilbage med 4,5 procent, når vi sammenligner med 2. kvartal sidste år. Så hvis man har købt villa i Ryslinge for et år siden, så er det bestemt ikke lige nu, man skal sælge den igen, siger Jan Klink Andersen.

Faktisk er den gennemsnitlige kvadratmeterpris faldet i 11 fynske kommuner, og det er et problem, mener de fynske ejdendomsmæglere:

- Der skal mere fokus på Fyn som et godt og billigt bosted. Det er en fælles opgave for kommunerne og amtet at markedsføre regionen, siger de fynske ejendomsmægleres formand Lars Dreyer fra Danbolig.

I Odense er priserne i gennemsnit gået en halv procent frem.

Selv om Odense stadig holder førstepladsen med den højeste fynske gennemsnitspris per kvadratmeter, så er de store kystbyer ved at komme godt med.

En kvadratmeter villa i Middelfart koster 8009 kroner. I Kerteminde koster den i gennemsnit 7749 kroner, mens prisen i Svendborg er 7766 kroner og i Nyborg 7266 kroner.

Netop i Nyborg er der gang i hushandlen som få andre steder, men det er ikke alle hustyper, der sælger lige godt:

- Det er stadig lettest at komme af med de billigere huse til under en million, og især rækkehusene er meget populære. Men de ældre villaer i byen er også eftertragtede, mens de typiske 70'er-huse er sværere at sælge, siger Jørn Laursen fra Home i Nyborg.

Jørn Laursens forretning har haft en kraftig vækst siden sidste forår, og det ser ud til at fortsætte:

- Første halvår i år ligger vi 28 procent højere end sidste år, siger han.

Ingen andre kommuner kan følge med Nyborg, når det gælder hushandler. Der er dog 18 ud af Fyns Amts 32 kommuner, som har handlet flere huse i 2. kvartal i år end samme periode sidste år. 10 kommuner har solgt færre huse, mens fire holdt niveauet fra sidste år.

Skæv fordeling af hushandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce