Skader i skovene for 300 millioner kroner


Skader i skovene for 300 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdagens voldsomme storm væltede skov i Danmark på 2000-3000 hektar, svarende til mellem 1,5 og 2 millioner kubikmeter træ.

Skaderne i de private og offentlige skove løber op i omkring 300 millioner kroner, fremgår det af en foreløbig vurdering. Det præcise omfang vil først blive kendt senere.

En tredjedel af de faldne træer stod i statens skove, anslår Skov- og Naturstyrelsen. Stormfaldet svarer til halvandet års normal hugst. Det er først og fremmest nåletræer, som er gået til, men også en del løvtræer er faldet om.

Regeringen nedsatte tirsdag et hurtigtarbejdende udvalg, som skal undersøge mulighederne for at hjælpe de private skovejere, der blev ramt af stormen. Samtidig drog miljøminister Connie Hedegaard (K) i går eftermiddag til Nordjylland for at besigtige skaderne.

Hårdest er det gået ud over skovene i Midt- og Nordjylland samt Nordsjælland. Stormfaldet ramte bl.a. Rold Skov, Feldborg og Klosterhede Plantage og Grib Skov.

- De private skovejere er havnet i en alvorlig situation efter weekendens stormfald. Både de private og offentlige skove står over for en meget betydelig oprydningsopgave, som har store praktiske og økonomiske konsekvenser, siger Connie Hedegaard.

Det nedsatte udvalg skal blandt andet se på skovbrugets skatteforhold, som hører under Skatteministeriet.

Folketinget vedtog i 2001 en lov om stormflod og stormfald. I samme forbindelse nedsatte man Stormrådet, der efter indstilling fra Miljøministeriet beslutter, om der er tale om et stormfald, der kan udløse tilskud efter loven.

Stormrådet skal mødes på fredag. Tilskud kan kun ydes til de private skovejere, der tegnede en basisforsikring for deres areal i 2001. En sådan forsikring er tegnet for to tredjedele af de cirka 300.000 hektar privatejet skov i Danmark. (ritzau)

Skader i skovene for 300 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce