I Palo Alto i Silicon Valley sidder en gruppe danskere og arbejder på at trække amerikanske investeringer over Atlanten og introducere danske firmaer til det store amerikanske marked. Fyens Stiftstidende har taget turen til Palo Alto, hvor firmaer som Tesla, Netflix og HP har hovedsæde.

Det er verdens teknologicentrum, hvor virksomheder som Intel, Oracle, Netflix, Tesla og HP er placeret. Her bor også de tre giganter Facebook, Apple og Google, som alle har investeret i store byggegrunde i Danmark.

Både Apple og Facebook er i fuld gang med at bygge datacentre i Viborg og Odense og Apple har annonceret, at de bygger yderligere et datacenter i Aabenraa, mens Google endnu mangler at fortælle, hvad de skal bruge en kæmpe grund til lidt uden for Fredericia.

Silicon Valley dækker området syd for San Francisco til San Jose og nogle mener helt ud til Stillehavskysten ved Santa Cruz - Palo Alto regnes som centrum i Silicon Valley.

Danmark har et såkaldt innovationscenter i Palo Alto, hvor 25 ansatte arbejder med at fremme danske interesserer i området - bl.a. er det fra det kontor, at Invest In Denmark har arbejdet på at trække Facebook til Odense og Apple til Viborg.

Fyens Stiftstidende har besøgt området og fortæller historien om Silicon Valley i den trykte avis lørdag og mandag. Læs også tidligere kapitler fra turen til Californien, hvor vi bl.a. også besøgte Facebooks hovedkvarter.

Det er ikke gratis at lave den slags journalistik, så det er naturligvis kun for betalende abonnenter, men hvis du gerne vil tegne et abonnement, så kan du gøre det her.

Her kan du dog helt gratis se nogle billeder fra turen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Skabte firma på loftet: Investorerne står i kø i Silicon Valley

Skabte firma på loftet: Investorerne står i kø i Silicon Valley

Fyens Stiftstidende i verdens tech-centrum: Netværk, idéer og penge mødes i Silicon Valley

Fyens Stiftstidende i verdens tech-centrum: Netværk, idéer og penge mødes i Silicon Valley