Ser frem til markant bedre resultat: Lave nedskrivninger får Fynske Bank til at opjustere

- Tilgangen af nye kunder er både sket inden for erhverv og privat, siger Petter Blondeau, der er administrerende direktør i Fynske Bank. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ser frem til markant bedre resultat: Lave nedskrivninger får Fynske Bank til at opjustere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banken opjusterer sine forventningerne med mere end 15 procent.

Slutningen på 2017 blev væsentligt bedre for Fynske Bank, end det var ventet. Det betyder, at Svendborg-banken nu kan se frem til et markant bedre resultat før skat, når regnskabet præsenteres i næste måned. Det fremgår af en børsmeddelelse.

- Som udgangspunkt har vi altid en forsigtig tilgang, når vi taler om forventninger. Og den forsigtighed, vi har haft i fortiden, kommer os til gode nu. Når det så er sagt, så er det også lykkedes os at få mere forretning, end vi havde ventet, siger Petter Blondeau, der er administrerende direktør i Fynske Bank.

Banken opjusterer forventningerne til årets resultat før skat til et niveau omkring de 90 millioner kroner. Tidligere ventede banken et resultat før skat i niveauet 65 til 75 millioner kroner. Og bliver vi i det forsigtige hjørne, så svarer det til en opjustering på godt 16 procent.

En del af fremgangen skyldes en positiv udvikling på bankens gebyr- og provisionsindtægter.

- Vi har fået flere kunder og dermed nye forretninger, og vi har lavet flere forretninger med de kunder, som vi havde i forvejen, siger direktøren.

- Som udgangspunkt har vi altid en forsigtig tilgang, når vi taler om forventninger.
Petter Blondeau, administrerende direktør, Fynske Bank.

Bredt funderet

Tilgangen af nye kunder er både sket inden for erhverv og privat, og dermed er hele fremgangen ifølge Petter Blondeau bredt funderet.

- Jeg kan ikke pege på en enkelt ting. Det er meget bredt, og derfor er jeg også i godt humør, siger han og fortsætter:

- Samtidig kommer den forsigtighed, som vi har haft i fortiden, os til gode nu. Mange af de hensættelser, som banken har haft til potentielle tab, er ikke sket, og derfor kan vi tilbageføre nedskrivningerne.

Uden at sætte tal på, kan Petter Blondeau dog konstatere, at nedskrivningerne i fjerde kvartal 2017 var betydeligt lavere end ventet. Gennem de seneste fem til syv år har langt de fleste af bankens nedskrivninger været på erhvervskunderne. Men mange af de nedskrivningerne kommer tilbage nu.

- Forbedringen skyldes primært, at det går bedre for erhvervslivet. Selvfølgelig går det også bedre for vores privatkunder, men de har ikke været udfordret på samme måde. Husholdningerne klarer sig godt, og vi har trods alt ikke haft stor arbejdsløshed. Derfor er det heller ikke gået så hårdt ud over privatkundemarkedet, siger Petter Blondeau.

Bankens årsrapport for 2017 offentliggøres den 15. februar 2018.

Ser frem til markant bedre resultat: Lave nedskrivninger får Fynske Bank til at opjustere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce