Seniorer, I er overkvalificerede


Seniorer, I er overkvalificerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NETVÆRK: Afslag til ældre bunder i psykologi, vurderer formand for seniorer

Formanden for Senior Erhverv Fyn har selv prøvet at få beskeden efter en jobsamtale:

- Du er den perfekte mand til jobbet, du har den rette baggrund.

Alligevel er John Rossetti fortsat ledig, og da han kontaktede arbejdsgiveren for at få forklaringen på paradokset lød beskeden blot: Du er 61 år i år...

- Jeg ved ikke, hvad der er galt i det. Jeg er ikke gammel, jeg har bare fejret for mange fødselsdage, konstaterer John Rossetti.

Op ad bakke

Formanden for seniornetværket på Fyn er universitets-uddannet biolog og har en baggrund som teknisk chef og fabrikschef på en mindre kemi-virksomhed. Både han og medlemmerne kan skrive under på, at ledige fra 50 år og opefter har det svært på det fynske jobmarked.

- Det er op ad bakke. Vi mener, at vi har masser af erfaring, og der skal ikke ske de store investeringer i os, siger JohnRossetti.

Senior-netværket tæller 68 medlemmer, fortrinsvis funktionærer, og i år har 16 fået et job med støtte fra foreningen. En er ansat som mentor og sparringspartner for direktøren i et mindre firma.

35-årige ansætter

Men et par af medlemmer har i lighed med formanden fået at vide, at de ganske enkelt var overkvalificerede til en stilling. Med en gennemsnitsalder på 56-57 år i foreningen kommer medlemmerne ofte til jobsamtale med yngre chefer, og ifølge JohnRossetti bunder en del afslag formentligt i psykologi.

- Ofte møder vi en mand på 35 til 40 år, og han kan være lidt bange for at ansætte os - måske fordi han frygter, at vi vil blande os i hans politik, siger John Rossetti

Han har selv været ledig i et år, efter at virksomhedens nye ejere lukkede hans afdeling. Det var en omvæltning, der gav stof til eftertanke.

-Jeg skrev min første ansøgning som 60-årig, tidligere var det mig, der blev headhuntet...

Løber hver dag

I dag har John Rossetti købt sig en motorcykel, og han løber hver morgen for at holde sig i form. Men han trænger til at komme i arbejde.

- Jeg er parat til at tage et hvilket som helt job for at holde min hjerne i gang. Pengene er underordnet, når bare det er lidt mere end dagpenge, siger John Rossetti.

Senior Erhverv Fyn får støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen og derfor kan alle - fra ufaglærte til direktører - være med.

Netværket rekrutterer medlemmer hos AF den første arbejdsdag i hver måned, og fire teams tager rundt og besøger virksomheder for at skaffe medlemerne i arbejde.

- Vi støtter hinanden, og jeg kan som tidligere arbejdsgiver med masser af ansøgere fortælle folk, hvad de skal gøre, siger John Rossetti.

Seniorer, I er overkvalificerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce