Selvkørende traktorer og elbiler skal fremtidssikre Danfoss

Danfoss-topchef ser stor fremtid i selvkørende traktor og andre landbrugsmaskiner. Her er det dog en traditionel traktor med fører bag rattet.

Selvkørende traktorer og elbiler skal fremtidssikre Danfoss

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En del af en voksende omsætning hos Danfoss bruges på at udvikle nye forretningsområder og løsninger.

Mens salget af kendte Danfoss-produkter som termostater vokser, så bruger virksomheden også flere penge på at finde på nye produkter og forretningsområder.

Det siger topchef Kim Fausing fra Danfoss, som torsdag har fremlagt regnskab for 2017.

Her lå omsætningen ti procent højere på 43 milliarder, mens det blev til et resultat efter skat på 3,3 milliarder kroner. Det er 13 procent højere end i 2016.

- Vi er mest glade for, at vi aldrig har investeret så meget i fremtiden, som vi har gjort i 2017, siger Kim Fausing, som tilføjer, at det især er de helt store trends med digitalisering og elektrificering, hvor Danfoss øjner muligheder.

- For eksempel har vi en ny forretning, der hedder Danfoss Silicon Power, der laver den grundteknologi, man har brug for inden for elektrificering, om det så er til skibe eller biler eller andet, siger han.

Ifølge finansdirektør Jesper Christensen er der allerede Danfoss-komponenter i 25 millioner elbiler i dag.

- Der sker meget med elektrificeringen af transport, og der bliver et endnu større marked for os i fremtiden, siger han.

Kim Fausing nævner også et sats på selvkørende landbrugsmaskiner. Danfoss har lige præsenteret det første koncept til, hvordan en traktor kan styres førerløst, fortæller han.

- Det er jo virkelig noget, som vi ser store muligheder i i fremtiden, siger Kim Fausing.

Også internt satser Danfoss på nye digitale løsninger, der skal lette produktionen og mindske omkostningerne. Det sker for eksempel med brug af 3D-printere i produktionen.

- I dag kan vi printe ting i metal såvel som i plastic, siger han.

Ifølge finansdirektør Jesper Christensen brugte Danfoss 1,7 milliarder kroner på innovation i 2017. Det er en stigning på 100 millioner kroner i forhold til 2016.

Danfoss udvikler ikke bare selv, men har også opkøbt flere mindre virksomheder, som er stærke inden for de nye områder. Blandt andet finske Visedo, der er specialiseret i elektrificering af skibe.

FAKTA: Danfoss hjælper med at holde på varmen og kulden
Den danske industrikoncern Danfoss er en global virksomhed, men hovedkvarteret ligger fortsat i Nordborg på Als i Sønderjylland, hvor forretningen blev grundlagt.

Torsdag har Danfoss åbnet regnskabsbøgerne for 2017, som bød på vækst i omsætning og indtjening.

Læs om virksomheden her:

* Danfoss er måske bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer i mange hjem og virksomheder verden rundt.

* Men Danfoss udvikler og producerer en lang andre produkter inden for blandt andet fjernvarme og fjernkøling.

* Industrikoncernen blev grundlagt i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen. Han startede en produktion af ventiler til køleanlæg, som ellers kun blev produceret i USA.

* Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond, som Mads Clausens enke, Bitten Clausen, grundlagde i 1971.

* 1. juli 2017 fik koncernen ny topchef, da Kim Fausing tog over efter Niels B. Christiansen.

* Der er mere end 25.000 medarbejdere i den samlede koncern. Heraf omkring 5300 ansatte i Danmark.

* Danfoss har 69 fabrikker i 20 lande, og selskabet sælger sine produkter i mere end 100 lande.

Kilde: Danfoss

Selvkørende traktorer og elbiler skal fremtidssikre Danfoss

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce