Seler og livrem til OUH

Hvis strømmen skulle gå, kan Energi Fyns nødstrømsanlæg mere end dække behovet på OUH.
Foto: Robert Wengler/arkivfoto

Seler og livrem til OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nødstrømsanlæg til 48 mio. på vej

Odense Universitetshospital og Energi Fyn Produktion har netop indgået en aftale om et nyt nødstrømsanlæg, der skal sikre sygehuset ved strømafbrydelser.

Anlægget koster 48 millioner kroner og skal være klar til drift den 1. juni næste år. Det kan levere 14 megawatt i timen. Sygehuset bruger normalt 10 megawatt.

Anlægget - et 500 kvadratmeter stort værk - bliver påbegyndt på pladsen ved kedelhusbygningen.

- På et hospital er det bogstavelig talt livsvigtigt, at vi har strøm døgnet rundt. Tænk bare på, hvad der ville ske på operationsstuerne eller på intensivafdelingen, hvis strømmen forsvandt. Vi er helt afhængige af at have et velfungerende nødstrømsanlæg, siger administrerende direktør på Odense Universitetshospital, Jens-Otto Skovgaard Jeppesen.

Energi Fyn står bag

Det nye anlæg klarer alle hospitalets funktioner, og samtidig ligger det i aftalen med Energi Fyn Produktion, at det bliver døgnovervåget og regelmæssigt funktionstestet.

Anlægget, som Energi Fyn opfører, dækker to formål: Dels at fungere som nødstrøm for OUH og dels at bidrage til den overordnede regulering af el-systemet.

Det starter i de situationer, hvor der opstår en uventet mangel på el eller et uventet overskud af el som følge uforudsete udsving i enten elproduktion eller elforbrug.

- El kan ikke lagres og skal derfor produceres i netop det øjeblik, det bruges. Det stiller store krav til regulering af produktionen - specielt i et system som det danske, hvor der er mange vindmøller, siger administrerende direktør i Energi Fyn Produktion, Bent Agerholm.

Har førsteprioritet

Det kommende regulérkraftanlæg kommer til at indgå i elforsyningen på lige vilkår med tilsvarende anlæg, men med den store forskel at sygehuset er førsteprioritet, hvis strømmen skulle forsvinde i Odense.

- Vi har allerede to regulérkraftanlæg i drift og er ved at bygge det tredje i Fraugde. Anlægget på OUH bliver således det fjerde, men er helt unikt fordi det løser to behov på én gang - både at kunne håndtere nødstrømmen og reguleringen, siger Bent Agerholm.

Seler og livrem til OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce