Transportrobotten fra Mobile Industrial Robots er rykket ind på Arla-mejeri og vises frem i ny video

Der kan være op til syv kilometer frem og tilbage på mejeriet og op mod flere ton i løft af mælkeprodukter for en Arla-ansat på virksomhedens mejeri i Slagelse.

Den fynske transportrobot MIR100 kan dog være en fremtidig aflastning for medarbejderne på mejeriet, hvor Arla i samarbejde med Mobile Industrial Robots (MIR), DTU, Robocluster og Teknologisk Institut netop har afsluttet et projekt.

Målet var at afgøre om en transport og logistikrobot som MIR100 kan overtage de nedslidende opgaver for medarbejderne på lageret, som i løbet af en arbejdsdag går syv kilometer og løfter op imod fem ton produkter.

- Vi har nogle manuelle bevægelser, hvor medarbejdere går og trækker rundt på bure, som vi så plukker varer i, og en væsentlig del af deres arbejdsgang er "bare" at transportere de her bure. Så hvis vi på en eller anden måde kan automatisere det, så vil vi jo både få en bedre, mindre nedslidende arbejdsdag for medarbejderen og samtidig kunne hente en optimeringsgevinst, siger projektleder Jens Christian Neimann-Platz fra Arla Foods i en pressemeddelelse.

Navigerer sikkert og stabilt

Det er Odense-robottens evne til at navigere sikkert og stabilt rundt i virksomheden, som har fået Arlas øjne op for mulighederne.

MIR100 har i et halvt år kørt rundt på virksomheden i Slagelse i et såkaldt proof of concept-projekt, men endnu er den ikke udpeget som erstatning for de menneskelige medarbejdere.

- Vi er alle blevet klogere - på robotteknologien, domænet, begrænsningerne og potentialet, siger service­robotkonsulent Thomas Madsen Almdal fra Teknologisk Institut.

  • Byline_

    Af:

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Mobil robot rykker: Odense-firma har brug for mere plads

Mobil robot rykker: Odense-firma har brug for mere plads

Se video: Denne fynske robot bruges til fremtidens fabrik

Se video: Denne fynske robot bruges til fremtidens fabrik

Firma vokset for stort: Robotter flytter ind hos KMD

Firma vokset for stort: Robotter flytter ind hos KMD