Odense Havn og Lindø Industripark udvider havnen Terminal Nord med 500.000 kvadratmeter - onsdag blev det første sand pumpet ind.

Sandsugeren 'Thor R' ligger knap hundrede meter fra land i den inderste del af Odense Fjord.

I farvandet mellem Lindøs Terminal Nord og det lille fiskerleje ved Boels Bro er skibet klar til at tømme sin første last af sand, som med tiden skal blive en del af det nye kajanlæg ved Lindø-terminalen. Inde på land er flaget hejst, for det er en højtidelig dag for Odense havn og Lindø Industripark.


Video: Louise Koustrup

Udvidelse på 500.000 kvadratmeter

Onsdag begyndte 1. del af udvidelsen, der foruden en kilometer ekstra kajplads skal give havnen på Lindø et yderligere areal på 500.000 kvadratmeter.

- En dag som i dag, tænker jeg på den tid, som vi brugte på at overtage området fra A.P. Møller-Mærsk. Det tog et år, og vi var meget triste, da værftet lukkede, siger Odenses borgmester Anker Boye (S), og fortsætter:

- Dengang var det vigtig for mig, at vi ikke kom til at kvæle Odense Havn, og nu står vi med et område, som har behov for at udvide sig. Så det er en stor dag.

Prisen for den samlede udvidelse kommer til at ligge lige under 360 millioner kroner, og sideløbende med udvidelsen gennemføres to naturerstatningsprojekter omkring Odense Fjord.