Se billederne: Byggeboom i Odense kræver Danmarks største røremaskine

Frede Vesterager er daglig leder på den nye betonfabrik, som Unicon indviede i midten af marts. Han kender den udvendige trappe særdeles godt allerede, for Frede Vesterager gav en hånd med, da afskærmningen af rampen skulle sættes op. Han gik op ad trappen med de enkelte dele til afskærmningen og ned for at hente flere dele, der skulle sættes på. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Se billederne: Byggeboom i Odense kræver Danmarks største røremaskine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unicon har bygget Danmarks største betonfabrik i Odense. Den kan levere 160 kubikmeter beton i timen.

ODENSE: - Blanderen er en det samme som en røremaskine. Man kan sige, at den i princippet er en meget stor Kenwood.

Områdechef Per Franck Knudsen viser rundt på det nye anlæg, som Unicon har bygget i Tietgenbyen i Odense. På grunden lige over for er Facebook ved at bygge et datacenter, og det er blandt andet byggerier som det, der gør, at Unicon har valgt at opføre sin hidtil største betonfabrik.

- Det anlæg, vi har her, er det absolut største i Danmark. Det kan producere lige så meget, som alle de tidligere anlæg på Fyn til sammen, inklusive konkurrenternes, forklarer Per Franck Knudsen.

- Anlægget kan producere op til 160 kubikmeter i timen, og der er to blandere med hver to udløb. Der findes ingen andre anlæg med fire udløb.

Fabrikken er topmoderne, og alt er styret, målt og overvågnet elektronisk. Men selve produktet er, som det altid har været og altid vil være. Et naturmateriale.

Som sten, der kan formes

Betonen består primært af cement, sand, vand og aske.

- Vi tilsætter kemikalier for, at betonen kan hærde hurtigere. Eller langsommere for den sags skyld. Men ellers er det hele naturmaterialer, siger Per Franck Knudsen.

- Det kan i princippet holde for evigt. Se bare bunkerne ved Vesterhavet, de ligger der endnu. Beton er som sten, der kan formes.

Betonfabrikken har fået en udfordring med at skaffe flyveaske nok, fordi flere og flere går væk fra fossile brændstoffer og over til grøn energi.

- Vi får flyveaske fra Fynsværket, men de kan ikke levere nok til vores forbrug. Vi prøver at erstatte flyveasken med andre ting, men det er vigtigt at bibeholde, at beton er et naturmateriale, understreger Per Franck Knudsen.

Trods det solide materiale er det alligevel et delikat produkt.

- Det er en let fordærvelig vare, og det er som at køre med blomster. Vi plejer at sige, at vi ikke vil køre mere end en halv time fra anlægget og ud til kunden. Det er derfor, vi har 38 anlæg rundt omkring i Danmark, forklarer Per Franck Knudsen.

Se billederne: Byggeboom i Odense kræver Danmarks største røremaskine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce