Sass: Nu kan finanssektoren selv klare en ny krise


Sass: Nu kan finanssektoren selv klare en ny krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister afviser ekstraregning til bankkunderne efter aftale, som skal polstre de store banker til nye kriser.

Vi kan ikke sikre os 100 procent mod en ny finanskrise. Men vi kan sikre os mod, at en ny finanskrise risikerer at vælte nogle af de største danske banker til skade for hele samfundet.

Det er hovedformålet med den nye bankaftale, som stiller skrappere krav til de store pengeinstitutter, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Jeg kan jo ikke vide, hvad der sker rundt omkring i verden. Men vi er i hvert fald så godt polstret nu, så den finansielle sektor selv kan klare det, hvis vi får en ny krise, som vi fik for fem år siden.

- De er polstret så godt, så vi sikrer, at hvis der kommer en økonomisk krise, så går de ikke neden om og hjem, siger han.

Erhvervs- og vækstministeren mener samtidig, at den nye aftale sætter en foreløbig stopper for bankpakker, som skal rydde op og stramme op i finanssektoren i kølvandet på finanskrisen.

- Jeg mener faktisk, at vi er i mål nu med at have lagt rammerne ind for en meget stabil finanssektor fremover, siger Sass Larsen.

Og bankkunderne skal ifølge ministeren ikke frygte, at de nye strenge krav vil gøre det dyrere at låne penge i banken. Tværtimod.

- Jeg tror, at kunderne på sigt kommer til at tjene på, at bankerne er godt polstrede, for det betyder også, at bankerne kan gå ud og funde sig selv (låne penge, red.) meget billigere. På den måde bliver det en fordel for alle.

Spørgsmål: Så det her kommer ikke til at koste en krone ekstra i rente på udlån, at bankerne pålægges milliarder til polstring?

- Det tror jeg ikke, det gør.

Efter krav fra de borgerlige partier er der åbnet op for, at kapitalkravene til de store danske banker kan blive mindre end planlagt, hvis det viser sig, at kravene er skrappere end i andre lande. Men det, afviser Henrik Sass Larsen på forhånd, bliver aktuelt.

- Vi kommer ikke til at rulle noget tilbage. Alle lande, som vi har talt med, siger, at det er det her niveau, vi kommer til at ligge på. Det tror jeg, man kan være ret tryg ved, siger Sass Larsen, der glæder sig over en ny bred politisk aftale om finanssektoren.

- Jeg er rigtig glad for, at det er et bredt forlig, og det betyder, at vi får stabilitet omkring den finansielle sektor i DK. Det er jeg fuldt ud tilfreds med.

Sass: Nu kan finanssektoren selv klare en ny krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce