Sapa fik kæmpe underskud

Anne Saksø Larsen, direktør og hovedaktionær, glæder sig over, at det nye, større Sapa har overvundet sidste års problemer og nu registrerer en betydelig salgsfremgang.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Sapa fik kæmpe underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsesudskiftning og nyt it kostede dyrt for kontor- koncernen

Udskiftning af hele ledergruppen og omfattende investeringer i logistik og ny it har givet et kæmpe underskud i kontorkoncernen Sapa, der har hovedkvarter i Odense.

Resultatet før skat for 2007/08 blev et minus på 14,1 millioner kroner mod et overskud på 11,8 millioner året før, der var begunstiget af en betydelig ekstraordinær indtægt ved salg af Sapas gamle domicil i Odense, efter at selskabet var flyttet ind i et større nybyggeri tæt motorvejen.

Besværlig fusion

Sapa fusionerede pr. 1. april sidste år med det jyske kontorfirma Skov & Jacobi.

- Fusionen afdækkede utilstrækkelige logistiksystemer, der i høj grad var baseret på ikke tidssvarende manuelle funktioner, siger administrerende direktør Anne Saksø Larsen, der er hovedaktionær i Sapa Holding A/S.

Problemerne, som koncern-chefen placerer ansvaret for hos den daværende ledelsesgruppe, blev tydeligegjort, da fusionsselskaberne sammenlagde deres centrallagrefunktioner på ét stort lager i Odense.

- Sammen med udskiftning af ledergruppen valgte vi desuden at tage afsked med nogle medarbejdere, der ikke var dygtige nok, siger Anne Saksø Larsen.

De mange vanskeligheder, som det fusionerede selskab løb ind i, medførte, at omsætningen blev 10 millioner kroner lavere end budgetteret.

Salget stiger igen

- Banken har bakket os op, mens vi bearbejdede og fik løst problemerne, oplyser koncernchefen, som selv har indskudt fem millioner kroner i selskabet.

- Nu har vi lagt vanskelighederne bag os og kan i dag med tilfredshed konstatere, at omsætningen er 18 procent højere end sidste år, fremhæver Anne Saksø Larsen.

Hun forventer for 2008/09 et overskud på fem millioner kroner efter en stærkt stigende omsætning.

Sapa er i dag et af landets største kontorselskaber med afdelinger i Herning, Viborg, Holstebro, Århus, Odense, Næstved og København.

Sapa fik kæmpe underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce