Salg af havnearealer trækker ud

Carsten Aa, adm. direktør Lindø Port of Odense, håber, der snart sker en afklaring, så der kan komme gang i salget af havnearealer i den indre del af Odense Havn - både omkring siloøen og Tysklandskaj. Foto: Kim Rune

Salg af havnearealer trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om indtægter fra grundsalg i inderhavnen lader vente på sig, får det ikke indflydelse på den store udvidelse af havnen, fastslår havnedirektøren.

Der står ikke noget direkte om det i regnskabet for Lindø Port of Odense, men salget af arealer i den indre del af Odense Havn kan få betydning for økonomien på længere sigt.

Odense Havn ejer arealet på den såkaldte siloø, hvor der stadig ikke er nogen afklaring af, om de to siloer kan rives ned, sådan som det har været planen. Eller om de skal bevares, som nogle ønsker. Foreløbig afventes Planklagenævnets afgørelse i sagen, og den ventes inden for tre måneder.

Adm. direktør Carsten Aa har ingen kommentarer til det langstrakte spil, der er i gang omkring siloøen, men direkte adspurgt om, hvad det vil betyde, hvis salget af arealerne direkte går i vasken, siger han:

- Det vil i givet fald koste os et trecifret millionbeløb, hvis vi ikke kan sælge grunden. Vi er klar til at sælge, og der står købere klar, men vi må afvente og se, hvad der sker.

- Hvis det ender med, at I slet ikke kan sælge arealerne og kommer til at mangle et trecifret millionbeløb, hvad vil det så betyde for havneudvidelsen?

- Ikke noget direkte. Den er finansieret, men det er klart, at det vil påvirke vores likviditet til investering i havneforretningen fremover, hvis vi pludselig står og mangler et stort beløb, som vi havde kalkuleret med.

- Men det kan I vel låne jer ud af, økonomien synes solid nok med en egenkapital på over en milliard kroner?

- Vi kan altid låne os ud af det, det er korrekt, men det koster jo ekstra penge, og alt andet lige, vil det koste os penge, jo længere tid vi skal vente på at få arealerne solgt. Så vi har en klar interesse i, at det kommer til at ske.

- Hvordan har du det med det langstrakte forløb omkring siloøen, hvor der stadig ikke er nogen afgørelse?

- Når jeg skal være ærlig, vil jeg gerne sige, at det er da brandærgerligt, at det ikke p.t. kan lade sig gøre at få solgt arealerne. Nu ligger i sagen i Planklagenævnet, og så må vi vente på en afgørelse.

- Det trækker også ud med et andet område, Tysklandskaj, hvor der foreløbig er gået halvandet år, uden et salg er kommet i stand. Hvordan ser du på det?

- Som bekendt står der en køber klar med et godt projekt (Casa, red.), og sammen med kommunen skal de lave en lokalplan for området, men sagen trækker åbenbart i langdrag. Det er en skam, lad os komme i gang, lyder opfordringen fra Carsten Aa.

Der er endnu ingen afklaring af, om de to grå siloer på siloøen i den indre del af Odense Havn må rives ned. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der er endnu ingen afklaring af, om de to grå siloer på siloøen i den indre del af Odense Havn må rives ned. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Salg af havnearealer trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce