Dyrt inventar fra René Müllers kontor i København endte hjemme i hans privatbolig.

René Müllers kontor i København var pænt og ordentligt, da Odense-forretningsmanden havde travlt i de gode tider.

Det 400 kvadratmeter store kontor lå på den eksklusive Amaliegade i hovedstaden, og indretningen svarede godt til adressen.

Her var barstole fra Fritz Hansen til omkring 12.000 kroner i brugtværdi for fire stk. Og der var to andre stole til i alt 50.000 kroner.

På væggene hang malerier med navne som Satisfaction og Million Dollar Baby. Og stemningen blev leveret af et stereoanlæg fra B&O med en nypris på 280.000 kroner.

Flyttede det hjem til sig selv

De pæne ting indgår i den retssag mod René Müller, som begyndte mandag ved retten i Odense.

For i efteråret 2007 skulle alle de gode ting ud. Kontoret blev nedlagt, og et andet dengang fynsk firma, Day Birger et Mikkelsen skulle flytte ind i lokalerne.

Møbler, malerier med mere blev flyttet til Kastanievej i Odense, hvor René Müller var ved at være færdig med at istandsætte sit nyerhvervede hus. Til gengæld betalte han sit eget firma for tingene.

Sådan lød forklaringen fra René Müller selv, men anklageren mener ikke, at det er helt så enkelt.

Tilbagedatering

For det bilag, der beskriver handlen, er først lavet i sommeren 2008, da René Müllers koncern var tæt på konkurs.

Både anklager og kuratoren i konkursboet mener derfor, at værdierne blev taget ud af firmaet for at de ikke skulle falde i kreditorernes hænder.

Nogle af møblerne og malerierne havde René Müller solgt til forskellige privatpersoner. Da konkursboets kurator gik ind i sagen, blev disse personer pludselig nødt til at betale for møblerne en gang til - denne gang til konkursboet.

Sagen mod René Müller fortsætter tirsdag.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Müller-sagen afgøres nu endeligt i landsretten

Müller-sagen afgøres nu endeligt i landsretten

Anker fængselsdom: René Müllers sag skal i landsretten

Anker fængselsdom: René Müllers sag skal i landsretten

10
Dommen faldet: René Müller skal i fængsel i tre år

Dommen faldet: René Müller skal i fængsel i tre år