I årets første måneder er der blevet solgt flere boliger på Fyn, end der gjorde på samme tid sidste år

Et af de steder, hvor man kan mærke fremgangen, er på Østfyn

Flere og flere huskøbere har i år vendt blikket mod Fyn.

Mens salget af villaer på landsplan holder samme niveau som i januar og februar sidste år, er den største stigning i handelsaktiviteter at finde på Fyn, hvor villasalget er steget med over ti procent.

Det viser en opgørelse fra boligportalen Boligsiden.dk.

Hos Home i Kerteminde og Nyborg, har man da også i et stykke tid kunnet mærke, at salget har det godt i en tid, hvor køberne for alvor er ved at lægge finanskrisen bag sig.

- Jeg har ikke gjort det op for den enkelte butik i forhold til sidste år, men samlet ligger vi noget over ti procent i salget for de to kontorer, siger ejendomsmægler Jørn Laursen, der normalt måler fremgangen overordnet år for år. Her melder han også om stigninger i salget fra 2014-2015 - for eksempel lå det på omkring 30 procent i Kerteminde.

- Og vi har en klar forventning om, at der også kommer flere handler i 2016, siger Jørn Laursen og tilføjer:

- Vi er jo på vej ud af krisen, og det er klart det, der gør, at der kommer flere handler. Folk tror jo mere på markedet nu, end de gjorde for to år siden.

Skidt i hovedstaden

På Vest- og Sydsjælland er boligmarkedet steget med kun et enkelt procentpoint mindre, end det er på Fyn.

Måler man på regionsplan, er det til gengæld Region Hovedstaden, der står med den største tilbagegang på otte procent.

- Det kan være et bevidst valg fra købernes side, at de vender blikket væk fra byerne for at søge bolig i områder, hvor de kan få dobbelt så mange kvadratmeter for pengene, og hvor der er mere lys, luft og plads - for eksempel på Fyn eller Vest- eller Sydsjælland, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

  • Af: