Sådan virker væksten: Mangel på talenter presser lønnen op

It-sikkerhedsvirksomheden Chili Security og Martin Larsen, adm. direktør, har droppet udviklingsafdelingen - bl.a. fordi lønningerne er steget voldsomt de seneste år som følge af den øgede konkurrence om medarbejdere. Arkivfoto

Sådan virker væksten: Mangel på talenter presser lønnen op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglen på kvalificerede IT-folk har presset lønningerne op i et hysterisk niveau, som får virksomhederne til at kigge uden for landets grænser eller helt droppe udviklingsarbejdet selv.

IT-sikkerheds-virksomheden Chili Security har helt droppet udviklingsafdelingen, fordi den ikke har råd til det høje lønniveau, og Ordbogen A/S siger nej til skyhøje lønninger og lader hellere sine IT-udviklere skifte til andre firmaer, når lønnen bliver et konkurrenceparameter.

Og det gør den i stigende grad i IT-branchen, der buldrer fremad.

- Jeg har ingen problemer med, at folk får en høj løn - og vi giver også en høj løn, men vi har besluttet, at vi ikke hører til i den gruppe firmaer, som giver de højeste lønninger, siger adm. direktør i Ordbogen, Peter Revsbech.

Både han og direktørkollegaen Martin Larsen fra virksomheden Chili Security har bemærket, at manglen på talentfulde udviklere har presset lønningerne gevaldigt op de senere år.

- Derfor vidste vi også fra start for tre år siden, at vi ikke havde råd til at være på de lønninger. I dag skal du jo betale 60.000 kroner - mindst - for en udvikler, som har nogle års erfaring. Du kan godt få en nyuddannet til 30.000 kroner, men så får du også en helt grøn udvikler fra skolen, som ingen erfaring har, siger han.

Peter Revsbech, der også har formandskasketten på hos IT-foreningen Technology Denmark, ærgrer sig over, at manglen på kvalificeret arbejdskraft ikke kun hæmmer virksomhedernes udviklingsmuligheder, men også er med til at sætte lønniveauet op til et urealistisk niveau.

- Du bilder jo også en hel ny ung, nyudannet IT-medarbejder ind, at han skal have en helt vild løn - og det er han altså ikke værd om fem eller 10 år, når den næste krise rammer, siger han.

Sådan virker væksten: Mangel på talenter presser lønnen op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce