Sådan søger du virksomhedspraktik


Sådan søger du virksomhedspraktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du som ledig opfylder betingelserne for virksomhedspraktik, kan du bare gå i gang med at søge. Men der er en række krav, virksomheden skal opfylde. Få overblikket her.

Du kan kontakte hvilken som helst virksomhed. Du kan enten selv tage kontakt til en virksomhed, eller dit lokale jobcenter kan hjælpe dig med at få kontakt til en virksomhed.

Ingen virksomheder er godkendte på forhånd. Alle virksomheder skal godkendes, når de skal have en ny virksomhedspraktikant. Det skal de også, hvis de før har haft en virksomhedspraktikant. Der er derfor ikke en liste over godkendte virksomhedspraktiksteder i Odense Kommune.

Virksomheden skal søge om godkendelse via VITAS. Virksomheden skal godkendes, før du kan blive virksomhedspraktikant dér. Virksomheden skal søge via VITAS, hvor en række forskellige oplysninger skal udfyldes, som for eksempel virksomhedens størrelse og formålet med virksomhedspraktikken.

Jobcentret skal tjekke, om virksomheden kan godkendes. For at en virksomhed kan blive dit nye praktiksted, skal det først godkendes af jobcentret. Det tjekker, om alle oplysninger er korrekte, og om virksomheden lever op til en række krav.

Virksomheden skal leve op til forholdstalskravet. Forholdstalskravet skal sikre, at der er et rimeligt forhold mellem antallet af ansatte uden tilskud og ansatte i virksomhedspraktik eller løntilskud. Forholdstalskravet betyder, at for hver person i virksomhedspraktik eller løntilskud skal der være fem ordinært ansatte, hvis der er tale om en virksomhed med 0-50 ansatte, og derudover én person for hver 10 ordinært ansatte.

Til lykke, du er kommet i virksomhedspraktik. Hvis det ovenstående er i orden, så kan du få en virksomhedspraktikplads. Det kan være en stor hjælp til både erfaring og eventuelt arbejde.

Kilde: Afdelingsleder hos Virksomheder og Arbejdskraft Helle Greve, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Odense Kommune

Sådan søger du virksomhedspraktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce