De laver avanceret mad, serverer fine vine og tager ofte mange penge for det. Men Odenses kvalitetskokke har ikke råd til fine manerer.

Der er penge i god mad på Fyn. Ikke mange penge, men nok til at man kan overleve.

Det viser en analyse, som Fyens.dk har lavet af regnskaberne fra fynske kvalitetsrestauranter. Af de tal, der er tilgængelige, viser de fleste pæne overskud.

Du kan se hele analysen her (Plus-indhold for abonnenter).

Et af stederne er Kok & Vin i Odense, og der har pengene stor betydning.

- Ingen åbner en restaurant som vores for at tjene mange penge, men man kan jo heller ikke overleve, hvis man taber.

- Overskuddet betyder, at vi ikke skal ligge om natten og spekulere over, om vi mon har råd til moms eller løn næste gang, eller hvad vi gør, hvis et komfur går i stykker. Det er en utrolig fordel at have den gode mavefornemmelse i hverdagen, siger Steffen Falkesgaard Hansen, der er medejer af restauranten.

- Det er også et skulderklap til vores koncept. Det viser, at folk synes om, det vi gør. Vi har en god belægning, det giver en god stemning og gør det sjovere både at være gæst og at være på arbejde. Og så hjælper det på økonomien, siger han.

- Det er svært at skrue på udgifterne. De største poster - skat, afgifter og lønninger - kan vi ikke røre ved. Det her kan kun lade sig gøre, fordi Christoffer (Tornhøj Schärfe, kompagnon) og jeg selv smøger ærmerne op og er med i driften, siger Steffen Falkesgaard Hansen.

Ikke for stolt til en konfirmation

Thomas Pasfall, der ejer Restaurant Pasfall i Brandts Passage, har også god økonomi.

- Men overskuddet kommer bestemt ikke af sig selv, det er en kamp hver eneste dag, for vi kan ikke tage de priser, der ville sikre en rimelig dækningsgrad. Det er vi helt klar over, og derfor er jeg for eksempel ikke for stolt til at lave en konfirmation. Det er ikke kun østers og foie gras her, siger ejeren af den roste gourmet-restaurant.

Fyens.dk har tidligere lavet analyser af økonomien i hele den fynske restaurationsbranche. De viste, at caféerne er de bedste til at tjene penge - i den seneste lå Café Kræz i Odense øverst på listen over de største overskud med et resultat på 3,5 millioner kroner før skat lige foran Cafebiografen og Café Razz.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Trods mange nye: Odenses restauranter har stadig kunder nok

Trods mange nye: Odenses restauranter har stadig kunder nok

Pæne overskud: Stjernerestauranter kan godt tjene penge

Pæne overskud: Stjernerestauranter kan godt tjene penge