Sådan mærkes opsvinget på Fyn: Færre tomme fabriks-lokaler

Tegn på grøde i udlejningen; Den gamle Altia-spritfabrik i Svendborg er blevet solgt til en lokal investor, som hurtigt har lejet dele af den ud til nabovirksomheder.

Sådan mærkes opsvinget på Fyn: Færre tomme fabriks-lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laveste niveau for tomme lagerbygninger og fabrikshaller på Fyn i ni år. Virksomhederne er på jagt efter gode lokaler som aldrig før, siger to lokale mæglere.

Opsvinget kan mærkes på flere fronter på Fyn. Det er veldokumenteret, at visse brancher mangler kvalificeret arbejdskraft, og også på de fysiske rammer kan det nu for alvor mærkes, at opsvinget har bidt sig fast.

Der er det laveste antal tomme kvadratmeter i lagerhaller og fabriksbygninger på Fyn inden for de seneste godt ni år, viser en opgørelse fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

Det lokale erhvervsliv efterspørger i stor stil lagerhaller, logistikbygninger og produktionslokaler, fremgår det af opgørelsen.

- Kun 1,9 procent af lager- og produktionslokalerne står tomme på Fyn, det er det laveste niveau på denne side finanskrisen. Vi skal helt tilbage til april 2008 for at finde færre ledige lagerbygninger og industrilokaler, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, som er en søsterside til Boligsiden.dk

Tomgangen steg støt fra finanskrisen i 2009 og toppede i 2011, hvor næsten syv procent af lokalerne stod tomme, altså mere end tre gange så mange som ifølge den seneste opgørelse fra slutningen af 2017. Især i løbet af det seneste år er der kommet liv og aktivitet i mange bygninger, som før stod tomme, fremhæver Simon Birch Skou.

Ledige lokaler på Fyn
Ifølge Ejendomstorvet.dk var fordelingen af ledige industri- og lagerlokaler på Fyn i slutningen af året således:Odense 46

Faaborg-Midtfyn 19

Assens 13

Middelfart 11

Svendborg 11

Nordfyn 9

Kerteminde 6

Nyborg 6

Kilde: Ejendomstorvet.dk
Det går godt med udlejningen af erhvervslokaler på Fyn, konstaterer partner og mægler Morten Nielsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Det går godt med udlejningen af erhvervslokaler på Fyn, konstaterer partner og mægler Morten Nielsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Bedre end resten af landet

Med knap to procent tomme industrilokaler ligger Fyn endda bedre end landsgennemsnittet på 2,3 procent og er en af de bedste landsdele. I hele Region Syddanmark står 2,2 procent tomme.

Aktuelt er der udbudt 126 lager- og industrilokaler på Fyn via Ejedomstorvet.dk, det er næsten en halvering på fire år og dermed et kraftigere fald end på landsplan, hvor godt 1500 lokaler er udbudt.

Når der er kommet mere bud efter de tomme lokaler på Fyn, hænger det også sammen med, at der ikke er bygget så meget nyt siden finanskrisen. Men det kommer så småt nu, konstaterer erhvervsrådgiver Martin Fuhlendorff fra mæglerfirmaet Colliers International i Odense.

Virksomhederne er især efter på jagt efter lokaler langs motorvejen tværs over Fyn, helst tæt på Odense. Også Middelfart, Nyborg og Svendborg er efterspurgt.

Facebook-effekt

Det store Facebook-byggeri i Tietgenbyen i Odense sætter også sit aftryk på statistikken.Således har Colliers i Odense for nylig udlejet 2300 kvadratmeter til et ingeniørfirma, mens en anden erhvervsmægler, EDC Erhverv Poul Erik Bech, har afsat 4000 kvadratmeter til et firma, der skal levere køleanlæg til datacentret, som tages i drift i 2020.

- Det er næsten ikke til at drive noget op. Virksomhederne søger især højloftede lagre med ramper og lokaler til finere produktion, siger partner og erhvervsmægler Morten Nielsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

- De ejendomme, der er tilbage, er mest ældre bygninger, ofte i områder med skæve postnumre, og vi mærker en tendens til spekulationsbyggeri, hvor innvestorer opfører ejendomme til logistik og lettere produktion uden at have lejere på forhånd, tilføjer han.

Den øgede efterspørgsel sætter også sit aftryk på lejepriserne. På Fyn er lejen i snit steget med fem procent over det seneste år, stigningen på landsplan har været to procent ifølge Ejendomstorvet.dk.

Sådan mærkes opsvinget på Fyn: Færre tomme fabriks-lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce