Sådan foregår Strauss-Kahns løsladelse


Sådan foregår Strauss-Kahns løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strauss-Kahn er under bevæbnet overvågning 24 timer i døgnet, når han fredag løslades mod millionkaution.

Den nu afgåede chef for Den Internationale Valutafond Dominique Strauss-Kahn står til at blive løsladt fredag. Dermed bliver han for første gang siden lørdag, hvor han blev anholdt i JFK-lufthavnen i New York, genforenet med sin familie.

Kravene for at løslade Strauss-Kahn er meget omfattende. Han skal fredag levere en million dollar (5,2 millioner kroner) kontant i kaution og samtidig stille garantier for fem millioner dollar (26 millioner kroner).

Den tidligere IMF-chef skal bære en elektronisk fodlænke og være under 24-timers husarrest i en lejlighed i New York, hvor han skal bo sammen med sin kone, Anne Sinclair.

Stedet udstyres med overvågningskameraer og en bevæbnet sikkerhedsvagt døgnet rundt. Der er desuden restriktioner på, hvem der må besøge Strauss-Kahn, og han må kun forlade lejligheden af "religiøse" eller andre strengt definerede grunde.

Dommeren i sagen anerkendte, at der er en risiko for, at Strauss-Kahn kunne forsøge at flygte, da han har mange penge og er meget indflydelsesrig.

Han advarede franskmanden om, at "hvis der er det mindste problem med din overholdelse" af reglerne, ville Strauss-Kahn formentlig blive sendt tilbage til fængslet.

Alle Strauss-Kahns rejsepapirer skal overgives til de amerikanske myndigheder.

Anklageren i sagen, John McConnell, siger, at sikkerhedsforanstaltningerne i forhold til Strauss-Kahns løsladelse "koster i overkanten af 200.000 dollar om måneden".

Stuepigen, som Strauss-Kahn er anklaget for at have udsat for et seksuelt overgreb, er ifølge sin advokat Jeff Shapiro "alarmeret" over udsigten til, at franskmanden skal forlade fængslet Rikers Island.

Sådan foregår Strauss-Kahns løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce