Sådan findes milliarderne i SU-og kontanthjælpsreform


Sådan findes milliarderne i SU-og kontanthjælpsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reformer af SU-og kontanthjælp skal give milliarder af kroner til at finansiere den kommende vækstplan.

Reformer af kontanthjælpen og uddannelsesstøtten skal give milliarder af kroner til at finansiere den vækstplan, som regeringen forhandler videre med oppositionen i de kommende dage. Sådan lyder regnestykkerne:

* Kontanthjælpsreformen skal efter planen betyde en forbedring af de offentlige budgetter med godt en halv milliard kroner i 2014, cirka 1,1 milliard kroner i 2015, cirka en milliard kroner i 2016, godt 1,1 milliarder kroner i 2017 og cirka 1,2 milliarder kroner i 2020.

* Reformen betyder højere udgifter til uddannelser og SU, ligesom den øgede indsats for at få flere i gang med job eller uddannelse vil koste på bundlinjen. Til gengæld spares flere milliarder kroner hjem ved at færre vil få udbetalt kontanthjælp.

* Også de nye, lavere ydelser til de unge og forsørgerpligten betyder et plus på flere milliarder kroner i overskud frem mod 2020.

* Den samlede reform af SU-systemet skal forbedre de offentlige finanser med i alt 2,2 milliarder kroner i 2020. Sådan ser regnestykket ud:

* Begrænsning af SU ud over normeret tid, mindre tolerance over for inaktive studerende og incitamenter til hurtig og aktiv studietid skal samlet give en milliard kroner.

* Slut med SU til gymnasiale suppleringskurser - bortset fra turbokurser - skal skæppe i kassen med 100 millioner kroner.

* Begrænsningen på påbegyndelse af ungdomsuddannelser skal give 200 millioner kroner.

* Øget fribeløb, udbetaling af bonus til de hurtige studerende og højere befordringsgodtgørelse koster til gengæld 100 millioner kroner.

* Ændringen af SU til hjemmeboende skal give 300 millioner kroner.

* Afdæmpet regulering af SU-beløbet giver efter beregningerne 700 millioner kroner.

Kilde: Uddannelsesministeriet og Beskæftigelsesministeriet

Sådan findes milliarderne i SU-og kontanthjælpsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce