Så kom den tænkende grilltang


Så kom den tænkende grilltang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opfindsomme gymnasielever løser dagligdagens problemer. Se her, hvad du ikke anede, at du har savnet.

De blå vil spare, og de røde vil spendere, og sådan har det jo altid har været. Nogle kvikke gymnasieelever har måske et bedre svar på Danmarks fremtidsudfordringer: De finder på noget helt nyt.

Hvad med en grilltang med indbygget mikroprocessorer, så fatter kan måle, hvor gennemstegt kødet er?

Sådan en bliver ad åre fast inventar på mange gaveborde til 50-års fødselsdage, mener dommerpanelet ved årets opfinderkonkurrence, Science Cup.

Og den har dommerne mandag belønnet gymnasieelever fra Teknisk Gymnasium i Hillerød for med en førsteplads.

Eller hvad med en "Crumble Collector" - en beholder, der sorterer de hele cornflakes fra snulleret? Sådan en opfindelse vandt elever fra Rosborg Gymnasium en andenplads med.

En gruppe piger fra Svendborg Gymnasium kom ind på en tredjeplads med en smart måde at teste drinks på for bedøvende stoffer.

Borupgaard Gymnasium løb med Ellerhammerprisen, som er en særpris for bedste prototype. De stillede op med en "Wrapster". Den skærer eller smelter let og elegant husholdningsfilm over. Uden at det krøller.

Science Cup er en konkurrence for gymnasielever om at bruge naturvidenskabelig faglighed til at opfinde løsninger på dagligdagens udfordringer.

- Vi har brug for unge mennesker, der har interesse for og lyst til at arbejde med innovative løsninger på teknologiske problemstillinger.

- De kommer til at spille den altafgørende rolle for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden, siger formanden for Ingeniørforeningen, Frida Frost.

Så kom den tænkende grilltang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce