SF's Holger K. vil stoppe aktivistisk udenrigspolitik


SF's Holger K. vil stoppe aktivistisk udenrigspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark skal ikke føre fjerne krige, men satse på Europa, mener SF's fhv. udenrigsminister Holger K. Nielsen.

Danmark skal droppe sin aktivistiske udenrigspolitik. Vi skal ikke føre krige i fjerne lande som Irak og Afghanistan med USA og Storbritannien. Vi skal stoppe den transatlantiske linje, som skal tækkes USA og satse på større samarbejde i EU.

Sådan siger Holger K. Nielsen (SF), som var udenrigsminister i knap to måneder, før SF i januar 2014 forlod S-R-SF-regeringen.

- For mig er det helt afgørende, om vi er bedst tjent med at være en krigernation. Vi har brugt mange ressourcer på militære eventyr rundt i verden. Kunne vi ikke have givet et bidrag til verden på andre måder? siger Holger K. Nielsen.

Ambassadør Peter Taksøe-Jensen skal granske dansk udenrigspolitik for at skabe en sammenhængende dansk udenrigs-, sikkerheds-, forsvars- og handelspolitik. Holger K. Nielsen så gerne flere eksperter fra universiteter og udlandet bag opgaven.

Spørgsmål: - Den aktivistiske udenrigspolitik under tidligere statsminister Poul Nyrup (S) og tidligere statsminister Anders Fogh (V) gav ifølge iagttagere større dansk indflydelse i USA?

- Vi skal ikke føre udenrigspolitik for at få kredit i Washington. Vi skal definere vore egne interesser. Det transatlantiske samarbejde betones for meget, siger Holger K. Nielsen.

Han vil styrke det danske territorialforsvar efter Ruslands okkupation af Krim-halvøen. Pengene må tages fra den aktivistiske udenrigspolitik, mener Holger K. Nielsen.

- Har vi ressourcer til altid at være først, når man skal til Irak og Libyen? spørger han.

Flygtningekrisen i EU er en stor udfordring, når Ungarn, Østrig, Tyskland, Slovakiet og Holland lukker grænser, siger Holger K. Nielsen.

- Det er langt vigtigere at få et europæisk engagement end et transatlantisk. Dansk udenrigspolitik skal være meget fokuseret på Europa blandt andet for at håndtere flygtningekrisen, siger Holger K. Nielsen.

SF's Holger K. vil stoppe aktivistisk udenrigspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce