SF vil have flere akutlægebiler


SF vil have flere akutlægebiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er for få akutlægebiler til udkantsområderne i sundhedspakken, mener SF's sundhedsordfører Jonas Dahl

Patienter i det nordvestlige Jylland og Sydsjælland må stadig vente for længe på hjælp fra en akutlægebil, selv om regeringen i sin sundhedspakke bruger 50 millioner kroner til udkantsområder, hvor der er langt til de nye supersygehuse.

Det mener SF's sundhedsordfører Jonas Dahl. SF vil årligt bruge 100 millioner kroner til akutlægebiler i udkantsområder. Beløbet kan finansiere mindst ti akutlægebiler, vurderer han.

- Hvis man vil løfte udkantområderne, skal det være et permanent løft, hvor man ikke bare sikrer en lægeambulance i et år eller to, siger Jonas Dahl.

Regeringen, Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas-Møller bruger også 100 millioner kroner til nye sundheds- og akuthuse.

Desuden vil regeringen bruge en mulig gevinst på ti milliarder kroner på sundhedsområdet fra 2015. Det rækker ifølge Jonas Dahl ikke.

- Når en akutlægebil kommer ud klokken tre om natten til et hjertestop, nytter det ikke at lave en pulje, som skal søges hvert år. Så ved man ikke, om der er en bil næste år i Lemvig, Grenaa eller Præstø, siger Jonas Dahl og tilføjer:

- De ti milliarder kroner er fugle på taget, som (finansminister) Claus Hjort Frederiksen har sagt. Man kan ikke redde liv nu i Vestjylland, fordi der i 2015 er færre syge i det offentlige, mener han.

Jonas Dahl afviser, at SF's 100 millioner kroner årligt også er fugle på taget, fordi fagbevægelsen først vil skaffe 15 milliarder kroner, når der er under 100.000 ledige, og faglige ledere har afvist at forhandle, hvis efterlønnen forringes af et flertal i Folketinget.

- Vor indsats finansieres af højere afgift på cigaretter, en arbejdsmiljøafgift og øget afgift på sukker og slik. Når vi kommer til magten, kan vi gennemføre det og skaffe 6,1 milliarder kroner, siger Jonas Dahl.

SF vil have flere akutlægebiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce