SF vil fordele flygtninge i EU


SF vil fordele flygtninge i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF kalder EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers ønske om at omfordele 160.000 asylansøgere opmuntrende.

Den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), skal lytte og lære af EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker, der onsdag stillede sig i spidsen for et forsøg på at få omfordelt 160.000 asylansøgere blandt EU-landene.

Det siger SF's formand Pia Olsen Dyhr.

- Det var meget opmuntrende at høre Junckers tale. For vi skal have en solidarisk europæisk løsning på flygtningeproblemet.

- Kommissionsformand Juncker har i dag sagt, at EU vil samme vej. Nu mangler vi bare, at den danske regering indser alvoren og kommer på banen, siger hun.

SF foreslår selv, at EU-landene skal lave et system til fordeling af asylansøgere, så de hundredtusindvis af flygtninge og migranter ikke ender med at klumpe sig sammen i en håndfuld lande.

Og så skal der oprettes europæiske modtagecentre, ligesom partiet ønsker en "økonomisk redningsplan" for nærområderne til især Syrien, hvor en stor del af flygtningestrømmen har sit udspring.

- Juncker kom med en klar bredside til den danske regering, som skærer ned på udviklingsbistanden. Det er den helt forkerte vej. Vi skal i stedet øge hjælpen i nærområderne, siger Pia Olsen Dyhr.

- Nu må Lars Løkke Rasmussen altså vågne op og indrømme, at man ikke kan spare og samtidig styrke indsatsen, lyder det fra SF-formanden.

Jean-Claude Juncker understregede i sin tale, at tiden er kommet til at lukke snakkeklubben og skride til handling:

- Det må gøres i en tvungen ordning. Og 160.000 er antallet. Jeg håber, at alle denne gang vil være med om bord. Ingen retorik. Handling er, hvad vi har brug for, siger Juncker.

SF vil fordele flygtninge i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce