SF klar til frit lejde for skattesnydere


SF klar til frit lejde for skattesnydere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Norge har de kæmpe succes med ordningen. Nu er SF også klar til at give danske skattesnydere med skjulte formuer i skattely frit lejde. Minister tøver.

Bekend jeres snyderi og få mindre straf.

Mens skatteminister Kristian Jensen (V) tøver, er SF klar til at give danske skattesnydere med skjulte formuer i skattely midlertidigt amnesti.

- Vi kan se fra andre landes erfaringer, at der er mange penge at hente til skatteyderne. Og hvis vi samtidig får styrket kontrollen samt skærpet straffen for dem, som bliver ved med at snyde, vil vi gerne drøfte det med regeringen, siger SF's skatteordfører Jesper Petersen.

I Norge har rige personer med skjulte formuer i udlandet det sidste år nærmest stået i kø for at bekende deres synder til staten. Ifølge norske medier har 350 personer indtil videre gjort brug af frit lejde-ordningen. Sagerne er endnu ikke fuldt optalt, men for 222 af de 350 sager udgør den unddragne formue 1,6 milliarder norske kroner.

Jesper Petersen mener dog, at den rabat der bliver givet i Norge, hvor man sætter tillægsskatten ned fra 60 til én procent, er alt for voldsom.

- I dag er der i grove sager både fængsels- og bødestraf, og der skal der gives en eller anden form for rabat. Men det afgørende er, at man får de meget store millionbeløb hjem, som skatteyderne er blevet snydt for i mange år, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Kristian Jensen (V), men hans særlige rådgiver Peter Høyer fortæller, at man på baggrund af andre landes positive erfaringer gør sig nogle overvejelser.

- Men der er ingen aktuelle planer om at indføre en sådan frit lejde-ordning, siger Peter Høyer.

SF klar til frit lejde for skattesnydere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce