SDU hjælper nyt firma med ekspert-assistance

En af vores roller som universitet er at understøtte vores virksomheder, siger prodekan for forskning, professor Michael Goodsite fra Det Tekniske Fakultet på SDU. Foto:: Mette Mørk

SDU hjælper nyt firma med ekspert-assistance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Space Structure Composite Denmark har brugt netværk og kontakter til at sikre to ordrer fra både Airbus og ESA usædvanligt hurtigt. Syddansk Universitet hjælper med ekspert-assistance og faciliteter, indtil den unge virksomhed selv får etableret det.

Direktør og stifter Damir Ljubicic har gjort brug af sit netværk og trukket på tidligere kollegaer, som er kommet med ind som de første ansatte i virksomheden Space Composite Struture Denmark (SCSDK).

Både de ansattes viden og kontakterne i branchen har været afgørende for at få to ordrer i hus med giganten Airbus og det europæiske rumfartsagentur, men en del af Ljubicics fortid i Odense har også spillet en rolle.

Han er selv uddannet bachelor i engineering fra SDU tilbage i 2005, og netop her har han fået nødvendig assistance og opbakning i opstarten af det nye firma.

SDU stiller både faciliteter til rådighed og leverer eksperthjælp i forbindelse med den ordre, som Ljubicic har indgået med Airbus, der stiller høje tekniske og administrative krav til sine leverandører.

SDU står klar

For SDU-professor Michael Goodsite spiller det godt sammen med SDU's egne planer på området, som bl.a. indeholder etableringen af et komposit-laboratorium i droneområdet i HCA Airport.

- En af vores roller som universitet er at understøtte vores virksomheder. Vi øjnede et spændende samarbejde, fordi vi i forvejen har forskellige forskningsprojekter indenfor komposit. Samtidig er vi ved at etablere et stort kompositlaboratorium i SDU's dronehangar, forklarer prodekan for forskning, professor Michael Goodsite fra Det Tekniske Fakultet på SDU og fortsætter:

- Derfor skrev vi en hensigtserklæring til Airbus, hvor vi som universitet viser, at vi bakker op om SCSDK med vores laboratorier og eksperter.

En af de ting, som Damir Ljubicic endnu ikke har på plads i Forskerparken, hvor han er rykket ind med firmaet, er værksted og et såkaldt renrum, som skal bruges til bl.a. ordren med Airbus. For at lande kontrakten har SCSDK dog garanteret, at virksomheden har adgang til renrums-faciliteter, som er et laboratorium, hvor luften er renset ved hjælp af filtre og i det hele taget er klinisk rent. Firmaet har endnu ikke de lokaler til rådighed, men er i fuld gang med at etablere dem i Forskerparken.

Indtil det er på plads, er SDU trådt til som redningsplanke. Hvis etableringen forsinkes, kan virksomheden bruge SDU´s renrums-laboratorium i Sønderborg.

Derudover stiller SDU eksperter til rådighed, som via computerprogrammer kan teste styrken af de komponenter, som SCSDK udvikler, fremstiller og tester for Airbus i forbindelse med METOP-SG-programmet.

SDU hjælper nyt firma med ekspert-assistance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce