SAS' kreditværdighed står i lav kurs


SAS' kreditværdighed står i lav kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan blive både vanskeligt og dyrt for SAS at låne penge fremover. Kreditvurderingsselskabet Moodys er tæt på at sænke luftfartsselskabets kreditværdighed.

Tiltroen til SAS' kreditværdighed har det ikke for godt. Det seneste regnskab med et dundrende underskud på 2,2 milliarder danske kroner får nu konsekvenser.

Det internationale kreditvurderingsselskab Moodys truer nemlig med at sænke vurderingen af det skrantende luftfartsselskabs kreditværdighed.

Moodys har sat SAS på observationslisten og overvejer at sænke vurderingen af SAS kreditværdighed. Hvis det ender sådan, kan det blive både vanskeligere og dyrere for SAS at optage nye lån.

Moodys angiver selv SAS' svage fjerde kvartal som den direkte årsag til skridtet. Her måtte SAS indkassere et underskud på 940 millioner svenske kroner før skat mod et underskud på 289 millioner i samme periode året før.

Samtidig er Moodys bekymret for SAS' svigtende indtjening, som svækker likviditeten i selskabet, påpeger kreditvurderingsbureauet.

Med støtte fra hovedaktionærerne har SAS netop bebudet en aktieudvidelse på fem milliarder svenske kroner for at fylde op i den slunkne kasse.

Den danske stat er sammen med Sverige og Norge de absolutte hovedaktionærer i selskabet, og aktieudvidelsen kommer til at koste Danmark 525 millioner kroner.

SAS har samtidig bebudet yderligere besparelser på 1,5 milliarder danske kroner. Det betyder, at yderligere 700 job skal spares væk. Målet er at barbere omkostningerne ned med 5,2 milliarder kroner.

SAS' kreditværdighed står i lav kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce