SAS kræver lavere lufthavnstakst for at holde billetpriser nede

- Priserne er i konstant nedadgående retning i vores industri, og det kræver også, at vi kan se den samme trend hos vores underleverandører, siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, SAS.

SAS kræver lavere lufthavnstakst for at holde billetpriser nede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis billetterne hos SAS skal blive ved med at være konkurrencedygtige i pris, må lufthavnen sænke takster.

Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra luftfartsselskabet SAS kalder en nedsættelse af taksterne i Københavns Lufthavn for "et skridt i den rigtige retning".

Selskabet bag lufthavnen vil sætte den pris, som selskaberne betaler for at bruge lufthavnen, ned med i gennemsnit ti procent. Men står det til SAS, skal priserne længere ned, før lufthavnen er konkurrencedygtig.

- Vi er ikke i mål endnu, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Det handler ikke om, at det skal være den billigste lufthavn i Europa. Men vi kan se, at andre har sænket prisniveauet markant. Derfor ser vi frem til at arbejde samme med lufthavnen om yderligere initiativer, siger han.

Flere selskaber - herunder SAS - har tidligere kritiseret lufthavnens prisniveau.

Regeringen fremlagde i juli en ny strategi for luftfart. Den lagde op til, at prisen for at benytte Københavns Lufthavn skulle ned, så det i sidste ende kan blive billigere for passagererne.

Strategien udstikker rammerne, men det er op til luftfartsselskaberne og lufthavnen at forhandle en aftale på plads om de fremtidige takster.

Den nye regulering skal gælde fra april 2019. Men indtil videre falder taksterne i København altså i gennemsnit ti procent fra april 2018.

Spørgsmålet er så, om passagererne samtidig vil kunne mærke noget til selskabernes besparelser i form af billigere billetter.

Til det siger Lars Sandahl Sørensen, at SAS hele tiden arbejder på at have konkurrencedygtige priser.

- Priserne er i konstant nedadgående retning i vores industri, og det kræver også, at vi kan se den samme trend hos vores underleverandører, siger han.

Også Danish Air Transport (DAT), som blandt andet har flere indenrigsruter, har kritiseret lufthavnens takster. Selskabets administrerende direktør, Jesper Rungholm, siger til Check-in.dk, at han glæder sig over udsigten til billigere priser.

- Det får en meget stor betydning for os. Vi har lidt under de øgede omkostninger. På Bornholm er det lykkedes at hente 20 til 25 kroner per passager på højere priser, men det kommer vi til at give tilbage.

- Vi kommer også til at sætte priserne ned på Midtjylland-ruten, da hele økonomien i denne rute vil blive forbedret, siger Jesper Rungholm til Check-in.dk.

SAS kræver lavere lufthavnstakst for at holde billetpriser nede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce