SAS kan ende i private hænder

SAS kan ende i private hænder
Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan

SAS kan ende i private hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er åben for muligheden for at sælge statens andel i SAS ligesom både den norske og svenske regering.

Det hæderkronede skandinaviske flyselskab SAS kan ende i private hænder.

Både den svenske og norske regering er åbne for at sælge deres statslige ejerandel. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er heller ikke afvisende.

- Hvis der opstår en situation, hvor der er fornuftig økonomi i et eventuelt salg, skal det naturligvis overvejes fordomsfrit, siger Claus Hjort Frederiksen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Danmark ejer 14,3 procent af SAS. Den svenske stats andel er 21,4 procent, mens den norske er 14,3 procent. Den sidste halvdel er ejet af private investorer.

- Det vigtigste mål er, at SAS har de bedste muligheder for at udvikle sig, så selskabet også fremover binder Skandinavien sammen med resten af verden. Vi skal være pragmatiske over for, hvordan dette mål bedst opfyldes, siger ministeren.

Den norske erhvervsminister, Trond Giske, er åben for at sælge, hvis selskabet igen begynder at tjene penge.

- Vi er også åbne for et salg, hvis vi kan få en god pris. Forudsætningen er, at der tages hensyn til selskabets værdier og de ansattes behov, siger Trond Giske til Aftenposten.

Han mener, at der ikke længere er så stærke argumenter for et statsligt ejerskab af flyselskabet som for 30 år siden.

Den svenske regering har bedt Riksdagen om lov til at begrænse statens ejerandel i det kriseramte flyselskab, som sidste år fik et underskud på 2,2 milliarder kroner.

De skandinaviske skatteborgere har netop samlet postet fem milliarder svenske kroner i SAS i forbindelse med en aktieudvidelse.

Den kommer oveni en tilsvarende emmision i 2009, hvor SAS hentede cirka seks milliarder svenske kroner til den slunkne pengekasse fra investorerne.

SAS kan ende i private hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce