SAS kom ud af første kvartal med underskud på godt en milliard svenske kroner før skat. Flyselskabet tager det forbehold, at der er lavsæson og økonomisk krise.
SAS præsenterer i forbindelse med kvartalsregnskabet et underskud før skat på 1,024 milliarder svenske kroner. Det svarer til omkring 711 millioner danske kroner. Et uforudsigeligt marked og tendensen for lavsæson i starten af året er årsagerne ifølge koncernchef i SAS Mats Jansson.

- I løbet af det første halvår fortsatte den globale økonomi med at blive svækket i en hastighed, som man sjældent har set før. Hele flybranchen, som er en af de globale industrier, der er mest følsomme over for konjunktursvingninger, oplever store problemer, siger han i en pressemeddelelse.

I forbindelse med kvartalsregnskabet blev der også gjort status på SAS nye strategi, SAS Core, som blev iværksat i februar i år. 500 medarbejdere er i den forbindelse blevet fyret fra koncernen i løbet af årets tre første måneder. Ifølge koncernchefen var dette en nødvendigt for at skabe en rentabel forretning på længere sigt.

En af de andre elementer i SAS Core har været at fjerne otte maskiner fra startbanerne siden fra april måned. Fra oktober i år skal der fjernes yderligere 18 fly ud af de 21, som strategien planlægger at holde på jorden.