SAS går mod ny sparerunde

En unavngiven i kilde i dagbladet Børsen blev i går citeret for oplysninger om, at SAS ledelsen er så hårdt presset, at den vil kræve lønnedgang af medarbejderne. SAS afviser historien.
Foto: polfoto

SAS går mod ny sparerunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisen i luftfartsbranchen rammer SAS så hårdt, at nye besparelser truer i horisonten - blot få måneder efter, at selskabet lancerede seneste spareplan

Højere oliepriser, stigende konkurrence og dalende rejselyst. Den nuværende udvikling gør ondt på luftfartsbranchen og i særdeleshed på SAS, der står til et milliardunderskud i 2008.

Og selv om det skandinaviske luftfartsselskab i går afviste forlydender om, at ledelsen vil kræve lønnedgang på op til 15 procent af deres medarbejdere, så vurderer analytikere, at sparemålene i flyselskabets et år gamle strategiplan, Strategi 2011, ikke længere er realistiske.

- Under de nuværende markedsforhold, er sparetiltagene slet ikke tilstrækkelige, siger aktieanalytiker i Jyske Bank, Karsten Sloth.

Halvårsregnskab i dag

Han pointerer, at SAS på grund af de ændrede markedsforhold for branchen allerede er bagud i forhold til de iværksatte spareplaner. Karsten Sloth forventer derfor, at ledelsen vil stramme på spareplanerne i forbindelse med offentliggørelsen af SAS' halvårsregnskab i dag.

- Jeg vil på ingen måde blive overrasket over, hvis SAS fremlægger yderligere sparetiltag. De lancerer ikke et tredje selvstændigt program, men strammer op på det nuværende og udvider det, siger han.

I Sydbank tvivler analytiker Jacob Pedersen også på, at målene i strategiplanen er opnåelige.

- Jeg ser frem til at høre ledelsen, om den er nødt til at hive en plan B op af tasken og sige, at indtjeningsmålsætningerne i strategiplanen ikke kan lade sig gøre, siger han.

For en måned siden luftede koncernchef Mats Jansson allerede sin bekymring for, at nedturen for SAS langt fra er slut, og at der måske var nye sparetiltag på vej. (ritzau)

SAS går mod ny sparerunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce