SAS forbedrede sommerindtjeningen med 30 procent


SAS forbedrede sommerindtjeningen med 30 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAS kommer ud af tredje kvartal med et overskud før skat på næsten en milliard svenske kroner.

Sommeren har været god for det skandinaviske luftfartsselskab SAS, der tirsdag har aflagt regnskab for tredje kvartal i det forskudte regnskabsår 2014/2015.

Selskabet opnåede i perioden fra maj til og med juli et resultat for skat og engangsposter på 996 millioner svenske kroner (cirka 789 millioner danske kroner). Det er 237 millioner svenske kroner bedre, end man opnåede i samme periode sidste år.

Administrerende direktør Rickard Gustafsson noterer sig, at SAS ikke alene er lykkedes med at øge omsætningen, men også med at effektivisere på en række områder.

Det har været med til at øge resultatet med 30 procent, ligesom antallet af bonuskunder er steget med 150.000.

- SAS' tydelige fokus på Skandinaviens hyppige rejsende giver resultat, og vi har nu fire millioner medlemmer af Eurobonus.

- Vi ser stor efterspørgsel blandt vore hyppige rejsende på rejser til USA og i 2016 udvider vi med tre nye ruter - Los Angeles fra Stockholm, Miami fra Oslo og Miami fra København, siger Gustafsson i en pressemeddelelse.

Passagertallet eksklusiv charterflyvninger lå i august på 2,36 millioner, hvilket er præcis lige så mange rejsende som i juli. Antallet af fløjne passagerkilometer faldt dog med 1,1 procent.

Forventningerne til det samlede regnskabsår er uændrede og går på at skabe overskud før skat og ekstraordinære poster.

I de tre første kvartaler ligger selskabet dog til et underskud på 164 millioner svenske kroner på den konto.

Effektiviseringsprogrammet fortsætter dog frem til 2017, hvor slutmålet er at have sparet sammenlagt 2,1 milliarder svenske kroner årligt.

SAS forbedrede sommerindtjeningen med 30 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce