SAS er klar til sammenlægning


SAS er klar til sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårde økonomiske tider får flyselskabet SAS til at åbne for en sammenlægning med et andet flyselskab. Lufthansa nævnes som den foretrukne køber.

SAS er parat til at opgive sin selvstændighed. Sådan lyder det fra koncernchef Mats Jansson, efter at flyselskabet netop har iværksat en spareplan på knap 1,5 milliarder kroner. På den måde er det skandinaviske flyskab ved at gøre sig klar til et salg, skriver dagbladet Børsen.

- Det er ikke et mål i sig selv at være selvstændig. Når vi igen er i god gænge og kommet gennem recessionen, så tror jeg på sigt, det er det bedste, at vi går strukturelt ind i et samarbejde med anden partner, siger Mats Jansson.

Blandt mulige købere nævnes Lufthansa som den foretrukne efterfulgt af Air France-KLM og til sidst den nordiske lillebror Finnair. Dermed baner SAS for første gang vejen for at slå pjalterne sammen med et andet selskab.

- Jeg tror, at en konsolidering er det bedste for SAS, fastslår Mats Jansson ifølge Børsen.

Før et eventuelt salg, skal det store økonomiske hul hos SAS dog først være lukket. Mandag viste selskabets årsregnskab for 2009, at der hvert år strømmer milliarder af kroner ud af selskabet. I 2009 kostede det næsten 2,2 milliarder kroner efter skat at drive SAS.

SAS er klar til sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce