SAS anker spionagedom


SAS anker spionagedom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAS har besluttet at anke en dom, der pålægger selskabet at betale konkurrenten Norwegian 140 millioner kroner for at misbruge fortrolige forretningsoplysninger

Det skandinaviske flyselskab SAS anker en dom fra sidste år om industrispionage, hvor selskabet blev dømt til at betale 140 millioner kroner i erstatning til konkurrenten Norwegian Airlines, det svenske Dagens Næringsliv (DN) lørdag.

- Vi er grundlæggende uenige i rettens konklusion, og det er da naturlig, at vi får sagen prøvet for en højere retsinstans, udtaler kommunikationsdirektør Thomas Midteide i SAS til DN.

SAS blev dømt for at have drevet industrispionage mod Norwegian via datasystemer, som SAS havde uretmæssigt adgang til. Norwegian anker også erstatningsbeløbet. Selskabet vurderer, at det har tabt mellem 240 millioner kroner og en milliard kroner.

Hele miseren opstod tilbage i 2001, hvor SAS Norge, der dengang hed Braathen, samarbejdede med Norwegian på ruten mellem Stavanger og Newcastle via bookingsystemet Amadeus. Da ruten blev nedlagt fortsatte Braathens angiveligt med at bruge data fra Norwegian.

SAS anker spionagedom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce