S og SF vil gøre 5000 syge raske til job


S og SF vil gøre 5000 syge raske til job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre forebyggelse og sundhed skal reducere antallet af overvægtige og kronikere, så flere kan komme i arbejde

Sygdom, dårligt helbred og psykiske lidelser holder 445.000 danskere ude af arbejdsmarkedet. Det vil Socialdemokraterne og SF forsøge at rette op på ved at få danskerne til at droppe smøgerne, alkoholen og de overflødige kilo.

Samtidig skal psykisk syge hurtigere til undersøgelse og behandling, så de kan komme tilbage til et normalt arbejdsliv igen.

Det er en del af S og SF's plan "Fair Løsning 2020 - sammen om Danmark".

- Der er et stort økonomisk potentiale i at få bare nogle af de mennesker tilbage på arbejdsmarkedet. Vi påstår ikke, at vi kan få alle 445.000 i tilbage i job, men kan vi bare få én procent i arbejde, så vil det betyde meget, siger Helle Thorning-Schmidt.

S og SF mener, at bedre forebyggelse og sundhed vil få 5000 danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Ud over at hjælpe de syge personer til et bedre liv vil det give 1,5 milliarder kroner til statskassen, forventer partierne.

Konkret foreslår S og SF, at afgifterne på usunde fødevarer og cigaretter skal sættes op, så danskerne bliver bedre til at holde fingrene ude af kagedåsen og cigaretpakken.

Samtidig skal virksomheder til at betale en afgift på dårligt arbejdsmiljø i form af en arbejdsskadeafgift. Tilsammen giver de højere afgifter mere end fire milliarder kroner i kassen.

To milliarder skal gå til nationale tilbud om helbredstjek, bedre arbejdsmiljø og et nationalt center for forebyggelse og folkesundhed, som rådgiver politikere, så man kan nå nye mål for fald i antallet af rygere, overvægtige og kroniske syge over de næste 10 år.

De sidste to milliarder skal gå til hurtigere udredning og behandling af psykisk syge.

Over halvdelen af alle førtidspensioner gives til danskere med psykiske lidelser. Samtidig koster psykiske lidelser som stress også dyrt i form af sygemeldinger. Derfor giver det god mening at investere i psykiatrien, mener S og SF.

S og SF vil gøre 5000 syge raske til job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce