S kræver klarhed om irsk låneeventyr


S kræver klarhed om irsk låneeventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne vil på baggrund af Danske Banks voldsomme udlån i Irland kræve en forklaring fra Lene Espersen (K) om Finanstilsynets rolle.

Socialdemokraterne kræver nu, at økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) forklarer Danske Banks milliardtab fra bankens filial i Irland.

- Vi synes, at den udlånsvækst, der ligger i Irland fra Danske Banks side, virker meget, meget voldsom, og den overstiger alt, hvad der er set i samme periode i den finansielle sektor i Danmark, siger finansordfører for Socialdemokraterne, Morten Bødskov.

Han vil nu have Lene Espersen til at forklare Finanstilsynets rolle i sagen over for Finansudvalget.

- Vi vil bede ministeren redegøre for, hvilket tilsyn Finanstilsynet har ført med Danske Bank. Hvad har det resulteret i, og hvordan har man vurderet Danske Banks udlånsaktivitet i den her periode, hvor stigningen nærmest har været eksplosiv i deres irske filial?, siger Bødskov.

Danske Bank lånte penge ud i stor stil fra bankens irske filial, National Irish Bank, i årene 2006 og 2007. Og tilsyneladende fik Danske Banks irske filial lov til at lade udlånet vokse eksplosivt, uden at Finanstilsynet fandt anledning til at gribe ind, skriver Børsen.

Danske Bank vil ikke svare på, om Finanstilsynet advarede om, at bankens vækst i udlån i Irland var alt for høj.

S kræver klarhed om irsk låneeventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce